„Nieko nenustebinsiu pasakęs, kad kasdien mokslas ir medicina žengia pirmyn. Šiandien nebeužtenka norėti gyventi ilgai. Norisi, kad tas gyvenimas būtų kokybiškas, protas – šviesus, o kūnas – lyg pati geriausia savo versija. Galvodami apie tai subūrėme profesionaliausius savo srities ekspertus, kurie nepaprastai vertingais patarimais dalinsis pirmojoje tokio pobūdžio konferencijoje Lietuvoje“, – pranešime spaudai teigia spalio 16–17 dienomis vyksiančios nuotolinės konferencijos „Longevity“ turinio vadovas Tomas Stasiukevičius.
Tomas Stasiukevičius

Šios konferencijos tikslas – dalintis žiniomis, kaip galima prailginti žmogaus gyvenimo trukmę, suprasti, koks gyvenimas gali būti vadinamas kokybišku. Tai – ilgaamžiškumo temai skirtas renginys, kuriame bus atsakoma į „aukso“ vertės klausimą: „kaip gyventi sveikiau ir ilgiau?“. Vos per dvi dienas renginio dalyviai išgirs daugybę patarimų, kurie padės suprasti, kaip pagerinti gyvenimo kokybę, padidinti proto ir kūno efektyvumą, puoselėti emocinę sveikatą bei praplėsti savo ribas.

Subalansuotas gyvenimo būdas – lyg „raktas“ į gerą savijautą

Konferencijos „Longevity“ metu savo sukaupta patirtimi dalinsis žymūs ir daug pasiekę savo srities profesionalai. Renginio metu bus kalbama apie regeneracinę mediciną, genetiką, bioinžineriją, dirbtinio intelekto taikymą, mitybą, gerontologiją.

„Viena iš svarbiausių sričių, kuriai konferencijos metu bus skiriamas ypatingas dėmesys – gyvenimo būdas. Juk, sutikite, nuo jo viskas ir prasideda. Tačiau neretai gyvenimo būdą keisti pasiryžusiam žmogui kyla natūralus klausimas – kokie dalykai labiausiai nulemia gerą savijautą ir nejaugi dabar teks atsisakyti visko, kas suteikia džiaugsmą?“, – sako vienas iš konferencijos organizatorių T. Stasiukevičius.

Gytis Dudas

Ir ne, norint gyventi ilgai ir kokybiškai, visai nereikia „nerti“ į kraštutinumus. Apie ilgaamžiškumo paslaptis renginio metu pasakos VU Gyvybės mokslų centro vyresnysis mokslo darbuotojas dr. Gytis Dudas. Jis yra pripažintas vienu iš 11 geriausių virusus tyrinėjančių mokslininkų Europoje.

Gyvenimo būdas – plati tema, kuriai konferencijoje bus skiriamas išskirtinis dėmesys. Apie balansą, rutiną ir sveiką požiūrį pasakos socialinių mokslų daktaras, organizacijų psichologas dr. Antanas Kairys. Docentas ne vienerius metus tyrinėja senėjimo procesus ir yra sukaupęs šioje srityje milžinišką patirtį.

Antanas Kairys

„Kalbant apie senėjimo utopiją ir distopiją, man pavyksta sugalvoti tik vieną utopiją, bet distopijų gali būti daug. Apie utopiją jau pradėjau kalbėti – tai visuomenė, kuri vis geriau supranta kiekvieną savo narį, jo poreikius ir geba jais pasirūpinti. Kur kiekvienas, tiek jaunas, tiek vyresnis yra gerbiamas ir gyvena pilnavertį gyvenimą. Tačiau norint, kad taip būtų, reikia daug pastangų“, – sako A. Kairys.

Vienas iš dažniausių patarimų, kuriais su savo pacientais dalinasi medicinos centrų „Northway“ šeimos gydytojas dr. Valerijus Morozovas skamba labai paprastai. Jis sako, kad svarbiausia – mylėti save. Būsimos konferencijos pranešėjas renginio dalyviams ir pasakos apie paprastus dalykus, kurie gali padėti prailginti kiekvieno iš mūsų gyvenimą. Ir, svarbiausia, kad tas gyvenimas būtų ne tik ilgas, tačiau ir kokybiškas.

Valerijus Morozovas

Kokybiškas miegas – būtinybė: specialistai pasakys, kodėl negalima į poilsį numoti ranka

„Longevity“ konferencija organizuojama taip, kad taptų puikia platforma žinių mainams, bendradarbiavimui ir pažangos skatinimui.

„Tikimės, kad virtualus renginys daugelį žmonių paskatins dalyvauti judėjime, kuris formuoja sveikatos ir ilgaamžiškumo ateitį. Juk kartais visi klystame, mat neturime žinių: pasikliaujame internete rastais patarimais, tačiau vengiame kreiptis į savo srities profesionalus. Tad, mūsų tikslas – surinkus garsiausius ekspertus, suteikti galimybę iš jų pasimokyti kiekvienam norinčiam“, – teigia konferencijos turinio vadovas T. Stasiukevičius.

Dar viena tema, kuriai renginio metu bus skiriama daug dėmesio – miegas. Atrodytų, ką čia ir bekalbėti, tačiau pasaulyje yra begalės žmonių, kurie miegui neskiria pakankamai laiko, miega nekokybiškai, arba, net kenčia nuo nemigos.

Vitalijus Majorovas

„Pulsetto“ vienas iš įkūrėjų ir generalinis direktorius Vitalijus Majorovas renginio metu dalinsis sveikos gyvensenos patarimais. Jis ir pats neretai išbando mokslu pagrįstus būdus, kurie turėtų padėti jaustis geriau, būti produktyvesniu ir net prailginti biologinį amžių. Pranešėjas pasidalins ir asmenine istorija, kas būtent jam padėjo gyvenimą padaryti sveikesniu bei produktyvesniu.

Šia tema taip pat kalbės ir medicinos centrų „Northway“ šeimos gydytoja dr. Vida Uzelienė.

„Jeigu iš 8 lovoje praleistų valandų miegame 8, miegas yra pilnavertis. Jeigu miegame tik 4, mūsų miego kokybė yra tik 50 proc., o tai reiškia, kad jis yra sutrikęs. Mūsų organizmas į šį sutrikimą reaguoja skirtingais požymiais, kuriuos ne visada lengva atpažinti arba jiems pažinti reikia laiko“, – aiškina būsimos konferencijos pranešėja.

Neretai pamirštame psichine sveikatą, kuri turi didžiulę įtaką kokybiškam gyvenimui

Dar viena konferencijos tema, kurios neįmanoma aplenkti – psichinė sveikata. Šia tema pasisakys ne vienas didelę patirtį sukaupęs specialistas. Juk neretai valgiaraštį, sporto rėžimą ar net miegą yra lengviau sureguliuoti, nei pradėti spręsti psichologines sveikatos problemas.

Vienas iš būsimų pranešėjų – konferencijos „Pauzė“ sumanytojas, psichologijos ir neuro mokslo fanatikas Almantas Dulkys. Šį žmogų galima pavadinti tikru laimės tyrinėtoju. Renginio dalyviams ekspertas padės rasti būdų, leidžiančių nurimti, susitelkti, pradėti mėgautis akimirka, gyvenimu, šeima, bei, svarbiausia, pačiu savimi.

Almantas Dulkys

Mitybos subalansavimas gali padėti išspręsti daugybę problemų: specialistai dalinsis, kaip valgyti viską ir jaustis gerai

Žinoma, būtų keista, jei ilgaamžiškumo konferencijoje nebūtų kalbama apie maistą. Juk jis – itin svarbus siekiant gyventi ilgai. Renginyje apie maistą kalbės ne vienas ekspertas, žinomas žmogus, kuris ryžosi pokyčiams ir nori dalintis patirtimi, bei dietologai ir mitybos profesionalai. Pranešėjai sugriaus ne vieną apie mitybą vyraujantį mitą bei padės į tinkamas „lentynėles“ susidėlioti svarbiausius akcentus, reikalingus pradedant gyventi sveikiau.

Konferencija, kurios naudą pajus kiekvienas dalyvis

Nuotolinė „Longevity“ ilgaamžiškumo konferencija yra organizuojama pirmąjį kartą. Lapkričio 16–17 dienomis konferencijos pranešėjai įdomiai pristatys ne tik naujausius išradimus, inovatyvius sprendimus ilgaamžiškumo srityje, bet ir atsakys į aktualiausius klausimus.

Konferencija organizuojama taip, kad būtų įdomi bene kiekvienam: tiek žingeidžiam žmogui, siekiančiam gyventi sveikiau, tiek korporacijų vadovams, verslo atstovams, kuriems rūpi ne tik jų pačių, tačiau ir darbuotojų sveikata. Dalis temų bus skirta sužinoti, kaip sąmoningas vadovas gali padėti savo komandai jaustis gerai.

Konferencijoje dalyvaus visas būrys pranešėjų, apie kuriuos informacija bus skelbiama konferencijos

svetainėje https://konferencijalongevity.lt. Išskirtinis konferencijos turinys bus prieinamas visiems Delfi Plius prenumeratoriams, o pokalbių zona su pranešėjais bus tiesiogiai transliuojama visiems Delfi.lt skaitytojams.