Pradžiai susipažinkime su Meksikos virtuve:
- Šiuolaikinė meksikietiška virtuvė – tai vietinių indėnų, ispanų, prancūzų ir Karibų salų maisto gamybos tradicijų visuma.
- Meksikos virtuvėje sunaudojama labai daug kukurūzų. Jie valgomi žali, virti, kepti, tačiau daugiausia jų išdžiovinama ir sumalama į miltus, iš kurių gaminama masa tešla, naudojama daugeliui patiekalų gaminti.
- Meksika – viena pagrindinių natūralaus medaus eksportuotojų pasaulyje.
Aitriųjų paprikų sriuba
4–6 porcijos
- Reikės:
- 3 svogūnų
- 6 česnako skiltelių
- 3 šaukštų pomidorų tyrės
- 1 šaukšto maltos aitriosios paprikos
- 4–5 konservuotų aitriųjų paprikų (mažų)
- ½ šaukštelio cinamono
- 1 kg maltos jautienos
- 200 ml jautienos sultinio
- 800 g pomidorų savo sultyse
- 400–600 g konservuotų pupelių
- druskos pagal skonį
- maltų juodųjų pipirų pagal skonį
- aliejaus kepti
Smulkiai supjaustyti svogūnus ir česnako skilteles. Apkepinti, kol suminkštės (apie 3–5 minutes). Pridėti pomidorų tyrę, aitriosios paprikos miltelius, supjaustytas konservuotas aitriąsias paprikas ir cinamoną. Kepti apie 2 minutes. Dėti maltą jautieną ir kepinti 5 minutes maišant, kad jautiena nesuliptų. Tada supilti pomidorus ir sultinį. Patroškinti 5 minutes. Pupeles nuvarvinti, nuplauti šaltu vandeniu, supilti į sriubą. Pasūdyti, pagardinti pipirais ir troškinti dar 3–4 minutes, kol sriuba sutirštės.
Skanaus!
Skanaus!
Daugiau Meksikos ir kitų šalių receptų rasite knygoje „Pasaulio šalių virtuvė“