Skoniais ir išskirtinėmis porcijomis stebinantis restoranas „Talutti Tex Mex“ vilniečius kviečia atrasti tikrąją Tex-Mex virtuvę. Tikrai ne visas Tex-Mex maistas yra aštrus – gausus meniu stebina ir švelnių skonių mėgėjus. Pasirinkimų gausu net vaikams.
meksikietiška virtuvė
22 straipsnių
Artėjant Naujųjų metų sutikimui norisi išsisukti be didelių patiekalų gaminimo, todėl dažniausiai ruošiami įvairūs užkandžiai. Šis meksikietiškas užkandis populiarus visame pasaulyje ir akimirksniu dingsta nuo stalo.
Naujame restorane Vilniuje derinama tradicinė meksikietiška virtuvė ir šiuolaikinis kulinarinis menas (1)
Šį rudenį išskirtinėje Vilniaus vietoje atsidarė naujas meksikietiškų patirčių restoranas „La Capital“, kuris kviečia iš arčiau susipažinti su įvairiaspalve Meksikos virtuve ir kultūra. Tradicinis maistas ir gėrimai, jaukus interjeras bei meksikietiškos detalės sukuria komfortišką ir modernią restor...
Daugiausiai riebalų turintis vaisius – avokadas – pasižymi ne tik išskirtiniu, švelniu, tačiau ir labai universaliu skoniu. Jolanta Sabaitienė, prekybos tinklo „Iki“ vaisių ir daržovių ekspertė, sako, kad avokadas tinka ne tik gvakamolei ar pamėgtam avokado skrebučiui gaminti. Šis vaisius – puikus i...
Vienas pagrindinių tradicinių Meksikos virtuvės patiekalų – aitriųjų paprikų sriuba. Pabandę šią meksikietišką sriubą gaminsite vėl ir vėl. Šią gardžią sriubą galima gaminti ir gamtoje ant laužo, ir puode namuose.
Gruodis – tai mėnuo, kai didelė dalis lietuvių traukdavo į šiltuosius kraštus poilsiauti, o kai kurie ir sutikti šventes. Nors šiemet situacija iš esmės pasikeitė – apie keliones galime tik pasvajoti – naujų skonio patirčių troškimas niekur nedingo, atvirkščiai – daugelis keliauja skoniais savo virt...
Pasiilgote kelionių ir naujų skonių? Alfas Ivanauskas kviečia jus nusikelti į Meksiką. Pasigaminkite aromatingą ir greitai paruošiamą saldžiarūgštę sriubą su lengvu aštrumo prieskoniu.
Vienas garsiausių restoranų Lietuvos sostinėje nutraukė savo veiklą, tačiau visa, kas geriausia, perkėlė į vilniečių pamėgtą kurortą (119)
Nors karantinas ir švelninamas, įtemptas laikas padarė savo – aštuonerius metus sėkmingai gyvavęs meksikietiškas restoranas „Sofa de Pancho“ Vilniuje užvėrė duris neribotam laikui. Tiesa, pasak šeimos restorano savininkų Dianos Puškoriūtės-Bartkuvienės ir Rimvydo Bartkaus, beveik visomis vasaromis s...
„ Nida – Meksikos veidrodis“, man sako visada besišypsanti „Sofa de Pancho“ restoranų Vilniuje, Nidoje ir meksikietiškos užkandinės „Pancho“ savininkė Diana Puškoriūtė. Su ja susitinkame būtent viename gražiausių Lietuvos kampelių – ypatingos auros mieste – Nidoje. Ten Diana su šeima gyvena jau antr...
Mano manymu, takai Lietuvoje – dar pakankamai neįvertintas patiekalas. Tai itin greitai ir paprastai paruošiamas užkandis-vakarienė, prie kurios virtuvėje užtrunkama visai nedaug laiko. Svarbiausia, kad takams galima rinktis mėgstamiausią mėsą, tiek maltą, tiek susmulkintą, virtą ar troškintą. Taip ...
Ko gero, kiekvienas esame susidūrę su situacija, kai nežinome, kaip panaudoti likusius maisto produktus. Vienas tokių – vištiena. Patarimais, kaip panaudoti jos likučius, ir savo firminiu meksikietišku receptu „Kekavos“ atsiųstame pranešime dalijasi tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ kūrėja Kristin...
Dažnai girdime, kad reikia valgyti daugiau daržovių, bet kaip tą padaryti ir kiek „daugiau“ yra pakankamai? Viena augalinio maisto diena per savaitę – galimas atsakymas.
Šie traškūs paplotėliai labai primena Lietuvoje gaminamą skruzdėlyną, tik skruzdėlynui pagaminti reikia daugiau laiko, kadangi kiekvienas lakštas išmirkomas saldžiame sirupe ir paplotėliai kepami žymiai mažesni. Buñuelos paplotėliams taip pat galima paruošti saldų sirupą, tačiau kiekvieno paplotėlio...
Pietų pertrauka naujame prekybos centro restorane: patiekalų nuotraukos labai gražios, bet kainos dar „gražesnės“ (33)
Jau ne kartą esu minėjusi, kad Žvėryne, kur dirbu, esu išbandžiusi beveik visas maitinimo vietas, tad pamačiusi reklamą apie naujai atidaromą restoraną šiame Vilniaus rajone tikrai labai nudžiugau. Reklama skelbė, kad prekybos centre „Panorama“ atidarytas naujas meksikiečių restoranas, tad nieko nel...
Meksikietiški pusryčiai „Huevos Rancheros“ turi visus gardžiam pusryčių patiekalui reikalingus ingredientus: traškus tortilijos paplotėlis, soti pupelių užtepėlė, trumpai pakeptas kiaušinis, gardusis pomidorų padažas ir avokadas bei šviežios kalendros, suteikiantys papildomo gaivaus skonio. Patikėki...
Gaminant šias meksikietiškas salotas galima labai plačiai improvizuoti, atsižvelgiant, kokių produktų turite po ranka. Šios salotos puikiai tiks pietums neštis į darbą. Vištieną galite kepti ne tik keptuvėje, bet ir orkaitėje, o jei turite galimybę – ant grilio.
Ši meksikietiška sriuba labai paprastai paruošiama, nereikalaujanti jokių įmantrių produktų ir laiko virtuvėje. Sriubos pagaminimo principas visiškai nesudėtingas – pirmiausia išsiverdame sultinį, tada jį pagardiname apkepintomis daržovėmis ir patiekiame visus likusius ingredientus atskirai, kad kie...
Troškinys, kuriam pagaminti reikia labai nedaug ir paprastų ingredientų. Šis troškinys išeina labai gardus, troškinti mėsos gabalėliai būna minkšti, o kopūstas mėsai suteikia sultingumo. Jei visgi vietoje jautienos norite naudoti kiaulieną, ji čia taip pat tiks kuo puikiausiai. Troškiniui galite nau...
Kasdien skirtingose vietose pietaujanti vilnietė apie naują užkandinę: taip pigiai mažai kur bepavalgysi (40)
Artėjant pietų metui dirbantys mieste neretai leidžiasi į varginančias paieškas, kur papietauti šį kartą. Norisi ne tik trumpam atsipūsti, bet ir pavalgyti skaniai, greitai ir, žinoma, nebrangiai. Tinklaraščio „Pietų pertrauka“ kūrėja Roberta Venclovienė jau ketvirtus metus vadovaujasi taisykle – ka...