„Mes esame suskaičiavę, tikslios sumos, aišku, negaliu pasakyti, nes vakar buvo šeštadienis, tai neturiu vakar dienos informacijos, bet tai yra suma, kuri viršijo 700 mln. litų“ , - LRT radijui sakė Lietuvos pašto tinklo tarnybos direktorė Inga Dundulienė.

Anot jos, palyginti su sausio pradžia, dabar žmonės į eurus keičia nedides litų sumas.

„Pirmoji dalis mėnesio buvo tikrai įtempta, pirmąją savaitę - iki sausio 10 dienos surinkome pusę visos tos sumos. Tai reiškia kad kitas savaites tos sumos sparčiai mažėja ir šiuo metu per dieną surenkama 5 kartus mažiau, palyginti su pirmąja savaite. Aišku, turime tokių paštų, kur surenkama po kelias dešimtis tūkstančių litų per dieną - jie yra rajonų centruose, didesniuose miesteliuose ar miestuose, o mažiausios sumos yra kaimiškose vietovėse. Yra ir tokių vietų, kur per dieną surenkama litų tik už kelis šimtus eurų“, - kalbėjo I.Dundulienė.

330-yje pašto skyrių nemokamai litus pakeisti į eurus galima iki vasario pabaigos - vienos operacijos metu galima išsikeisti 1000 eurų (3,45 tūkst. litų). Pinigai taip pat keičiami visuose šalies bankuose, kredito unijose ir Lietuvos banke.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)