Pakruojo dvaras jau ne vienerius metus didžiąsias metų šventes pasitinka organizuodamas įspūdingus šviesos ir žibintų festivalius, kuriuos aplanko šimtai tūkstančių žmonių iš Lietuvos ir Latvijos.

Vis dėlto šių metų renginys bus kiek kitoks ne tik savo tema, bet ir masteliu – dvaras siekia sukurti didžiausią Kalėdų festivalį Baltijos šalyse. Į renginį atvykti kviesiantis šūkis – dar ambicingesnis: skelbiama, kad kosminis Kalėdų festivalis bus didžiausias visoje Visatoje.

15 ha ploto kosminėje stotyje vyks įspūdingi šviesų ir lazerių šou, įvairios šventinės programos visai šeimai, šurmuliuos Kalėdų mugės, veiks nykštukų dovanų manufaktūros ir atrakcionai, viso dvaro teritoriją nušvies milžiniškos kosminės skulptūros bei žibintai, o norus pildys Kalėdų senelis.

„Kiekviename iš mūsų gyvena stebuklais tikintis svajoklis, norintis lakstyti basomis kojomis per ledynus, skristi su kosminiu Kalėdų seneliu, Mėnulyje šokti tango su rykliais, mėgautis Veneros gardumynais ir tikėti, džiaugtis, žavėtis vaikiškomis akimis. Kuomet tiki tuo, ką matai – juk būtent tai ir yra Kalėdos“, – šių metų festivalio idėją apibūdina Pakruojo dvaro kūrybos direktorė Kristina Ivančenko.

Nuo lapkričio 25-osios veiksiančiame festivalyje ne tik džiugins unikalios šviesos žibintų kompozicijos iš galaktikos platybių. Renginio dienomis vyks kalėdiniai aktorių pasirodymai, šokiai su baltaisiais lokiais, užburiantys lazerių ir ugnies šou, Visatos gardėsių mugė bei dangiškų skonių kepykla. Vaikų čia lauks ir Kalėdų paštą seneliui pristatys populiariausias dvaro gyventojas – kupranugaris Bučkis.

Dėmesys – vandenynų likimui

Sukurdami lankytojams galimybę pakilti iki žvaigždžių, festivalio organizatoriai nepamiršo ir apie tamsiausias gelmes – renginyje išskirtinis dėmesys bus skirtas vandenynų ir jų gyvūnijos išsaugojimui.

Skatinti diskusiją apie rimtą pasaulinio masto problemą Pakruojo dvaro kūrybinė komanda pasirinko įtraukiančiai ir neįprastai: apie vandenynų likimą lankytojams pasakos įspūdingo dydžio šviečiančios mitinės būtybės.

„Egzistuoja betarpiškas ryšys tarp kosminės visatos, vandenyno gelmių ir žmogaus žemėje. Nuo kiekvieno iš mūsų priklauso tiek daug – ar kada susimąstome, kiek svarbių dalykų galime ir privalome padaryti, mylėti Visatą ir ja rūpintis, kad ir ateities kartos galėtų taip pat svajoti, džiaugtis, augti ir tikėti Kalėdų stebuklais, skraidyti kosmoso platybėse? Jeigu tai skamba neįprastai, tiesiog atėjo laikas atvykti ir patirti tą jaukų vidinį svajoklio jausmą“, – į Pakruojo dvarą kviečia festivalio idėjos kūrėja K. Ivančenko.

Žiemos festivalis „Kalėdų kosminė stotis“ Pakruojo dvare nuo lapkričio 25 iki sausio 14 dienos džiugins kiekvieną penktadienį ir savaitgaliais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją