Didžiausias žiemos festivalis – Kvebeko karnavalas

Net iki milijono smalsuolių atvyksta patirti XIX-ame amžiuje užgimusios tradicijos, dabar laikomos seniausiu ir didžiausiu žiemos festivaliu bei trečiu didžiausiu karnavalu pasaulyje.
Kanadoje, kur žiemos – itin šaltos, o sniego – tikrai daug, netrūksta ir su juo susijusių pramogų. Todėl Kvebeko karnavalas lankytojus kviečia išbandyti šimtus skirtingų veiklų, tačiau geriausiai žinomos ir seniausios iš jų – sniego senių statymas, ledo kanojų bei šunų traukiamų sniego rogių lenktynės bei sniego tvirtovių statymas ir mūšiai.

Kvebeko karnavalas, kurio simbolis yra gana baugiai atrodantis sniego senis, organizuojamas nuo XX amžiaus vidurio, tačiau manoma, kad šią tradiciją pradėjo vietos gyventojai XIX, o gal – net ir XVII amžiuje, tiesiog pramogaudami sniege.

Kinijos ledo skulptūros – tarsi tikros

Kinija nėra šalis, kuri sietųsi su žiema, tačiau čia kasmet organizuojamas įspūdingų ledo skulptūrų Harbin festivalis yra laikomas vienu iš gražiausių žiemos renginių pasaulyje. Jis taip pat vadinamas didžiausiu tarptautiniu ledo festivaliu.

Milijonai turistų plūsta pamatyti laikinų ir tirpstančių menininkų darbų. Stebina ne tik šių skulptūrų mastelis, kai atkuriami realaus dydžio rūmai bei pilys, bet ir dėmesys detalėms. Skulptūros – tokios tikroviškos, kad tai, jog yra pagamintos iš ledo, išduoda tik lėtas jų tirpsmas.

Panašus, taip pat tarp įspūdingiausių ledo festivalių pasaulyje įtrauktas žiemos renginys kasmet yra organizuojamas Pietų Korėjoje.

Didžiausias žiemos festivalis Baltijos regione – Pakruojo dvare

Didžiausia dvaro sodyba Lietuvoje turi ilgametę įspūdingų švenčių tradiciją, tarp jų – ir pirmuosius Lietuvoje žiemos šviesų festivalius. Dvaro teritorija kasmet nušvinta šviesos skulptūromis, ugnies ir lazerių pasirodymais, festivalio tema kiekvienais metais keičiasi.

Šiemet Pakruojo dvaras dar labiau išplėtė renginio apimtis ir organizuoja didžiausią Kalėdų festivalį Baltijos regione. Kosmoso tema įrengtoje 15 ha ploto teritorijoje tarp rūmų stogą siekiančių šviesos skulptūrų įsikurs Kalėdų mugės, dovanų manufaktūros, šventinis paštas ir Kalėdų senelio svetainė.

Užgavėnės Naujajame Orleane

Nors tai – ne Kalėdų šventė, vis dėlto tarp įspūdingiausių pasaulio žiemos festivalių nepaminėti tradicinės Užgavėnių šventės JAV mieste Naujajame Orleane būtų neatleistina.
Spalvingas ir triukšmingas festivalis su gatvėse organizuojamais paradais ir netylančia muzika čia vyksta ištisas dvi savaites ir yra laikomas didžiausia Užgavėnių švente pasaulyje.
Užgavėnes įspūdingai švenčia ir italai – Venecijoje kasmet rengiamas abejingų nepaliekantis ir būrius turistų iš viso pasaulio pritraukiantis karnavalas.

Vienas iš įspūdingiausių žiemos renginių Europoje – Kelno karnavalas

Gilias istorines šaknis Vokietijoje turintis kasmetinis Kelno karnavalas išsiskiria ne tik savo dydžiu, bet ir trukme – renginių sūkuriu miestas tampa lapkričio viduryje ir nenutyla iki pat Naujųjų metų.

Karnavalo metu vyksta įvairūs kultūriniai pasirodymai, pramogos visai šeimai ir turistus traukiantys įspūdingi vakarėliai. Tačiau pagrindinis šventės akcentas – įspūdinga eisena, miesto gatves užtvindanti tūkstančiais dalyvių ir dešimtimis tūkstančių smalsuolių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją