Bendrovės „Enefit“ viešojo įkrovimo stotelių tinklo vystymo vadovas Tomas Žilionis sako, kad šios greito įkrovimo stotelės žymi bendradarbiavimo su automobilių plovyklų tinklais pradžią. Pirmuoju etapu naująsias įkrovimo stoteles siekiama šalyje išdėstyti kuo plačiau, kad jomis galėtų naudotis visų regionų gyventojai. Vėliau projektą numatoma tęsti, tad vis daugiau plovyklų siūlys automobilius ne tik nusiplauti, bet ir įkrauti.

„Toliau artėjame prie savo tikslo iki 2026 m. visoje Lietuvoje įrengti 1 000 įkrovimo stotelių ir aktyviai ieškome vairuotojams patogiausių vietų, kad galėtume pasiekti kuo daugiau vartotojų. Automobilių plovyklos yra natūralūs transporto traukos taškai, todėl neabejojame, kad vairuotojai įvertins galimybę iš jų išvažiuoti ne tik švariais, bet ir energija papildytais elektromobiliais“, – teigia T. Žilionis.

Jis akcentuoja, kad šalia „H2Auto“ ir „Smart Wash“ plovyklų vairuotojų patogumui bus įrengiamos tik itin greito įkrovimo stotelės, todėl kraunant elektromobilius nereikės ilgai gaišti.

„H2Auto“ plovyklas valdančios bendrovės „Delca invest“ vadovas Modestas Katkevičius sako, kad partnerystė su „Enefit“ yra bendrovės ilgalaikio tvarumo strategijos rezultatas.

„Įkrovimo stotelės „H2Auto plovyklų teritorijose – tai logiškas žingsnis, padedantis apsaugoti aplinką, mažinti potencialų neigiamą aplinkos poveikį bet tuo pačiu didinti veiklos efektyvumą. Tikimės, kad tai prisidės prie visų suinteresuotų šalių aplinkosauginio sąmoningumo ir leis efektyviau naudoti gamtinius resursus“, – kalba M. Katkevičius.

Antrąjį kitų metų ketvirtį „Enefit Volt“ stotelės pradės veikti šalia dešimties „H2Auto“ plovyklų, kiekviena stotelė turės du įkroviklius, skirtus keturioms transporto priemonės. „Enefit“ ant „H2Auto“ plovyklų stogų taip pat įrengs ir saulės elektrines, kurių pagaminta žalioji elektros energija bus naudojama transporto priemonėms plauti.

Aštuonios itin greito įkrovimo „Enefit Volt“ stotelės atsiras ir prie keturių „Smart Wash“ plovyklų. Kiekviena jų taip pat turės po du įkroviklius, prie kurių vienu metu galės būti prijungti keturi elektromobiliai.

Pirmosiomis itin greito įkrovimo „Enefit“ stotelėmis elektromobilių vairuotojai galės naudotis šiose „H2Auto“ plovyklose: Baltų pr. 49M, Kaunas; Veiverių g. 119, Kaunas; Dunojaus g. 10, Vilnius; Talino g. 2C, Vilnius; Šilalės g., Tauragė, Gėlyno g. 6, Marijampolė; Klaipėdos g. 142B, Panevėžys; Vaižganto g. 15A, Utena; Vytauto g. 43, Varėna; Kauno g. 10 Klaipėda.

Naujos elektromobilių įkrovimo stotelės taip pat atsiras šiose „Smart Wash“ plovyklose: Ateities pl. 4D, Kaunas; Molainių g. 2, Panevėžys; Kupiškio g. 7, Utena; Tilžės pl. 15A. Butkelių k., Tauragės rajonas.