Sudėtingoje vieno kilometro, pilnoje posūkių trasoje Ignalinos Žiemos sporto centre geriausiai pasirodė ir pirmąją vietą laimėjo vienas geriausių Baltijos šalyse longboard sportininkų lietuvis Rytis Stankevičius (Narauti).

„Lietuvoje gerai važiuojančių ir užsiimančių longboardais kaip sportu tikrai nedaug – vos aštuoni žmonės. Trasa buvo gana sudėtinga, reikalaujanti nemažo pasirengimo, patirties bei žinių, kaip valdyti longboardą, tad labai aiškiai pasimatė kiekvieno dalyvio gebėjimai. Mes treniruojamės bei dalyvaujame varžybose visoje Europoje, tad drąsiai galiu sakyti, kad Ignalinos trasa – nemažas iššūkis kiekvienam“, - pasakoja Rytis Narauti, varžybų nugalėtojas bei vienas renginio organizatorių.

Pasak Ryčio, daugelyje Europos valstybių, taip pat ir kaimyninėje Latvijoje, longboardai yra pripažįstami kaip sportas, o ne tik pramoga ar mada. Antrus metus iš eilės organizuojant šį renginį norima gilinti longboardų sporto tradicijas ir Lietuvoje, artėti prie europinių mastų, populiarinti važiavimą longboardais.

„Pastaruoju metu longboardų sportas stipriai populiarėja. Vien apsilankę Vilniaus Vingio parke galime matyti, kiek daug entuziastų važinėja. Manome, kad svarbu stiprinti ir palaikyti longboard sportininkus, nes jie atstovauja Lietuvai, didina mūsų šalies vardo žinomumą“, - sako Vytautas Petrašiūnas, elektroninės ilgalenčių parduotuvės „Simtek.lt“ vadovas.

Varžybose iš viso dalyvavo 16 longboard sportininkų. Pirmąją vietą užėmė Rytis Narauti, antrąją – Oleg Ramanovič, trečiąją – Lukas LazyLegs. Renginys truko dvi dienas: šeštadienį vyko kvalifikaciniai važiavimai, sekmadienį – varžybos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją