Naujųjų metų šventimas užsienyje šoko į aukštumas

Kelionių organizatoriaus „Novaturas" pažintinių kelionių skyriaus vadovė Lilijana Degutytė pastebi, kad Naujųjų metų šventimas užsienyje po pandemijos šoko į aukštumas. Nepaisant dėl infliacijos išaugusių kainų, keliautojai šiais metais šventines keliones įsigijo gerokai iš anksto. Populiarios tiek kelionės autobusu, tiek lėktuvu: „Keliautojai jau suprato, kad norint gauti norimą kryptį ar vietą autobuse, nereikia laukti paskutinės minutės, nes Naujųjų metų kelionės labai greitai tirpsta. Todėl šiais metais, išsiilgę įvairių krypčių ir Naujųjų pasitikimo svetur, suskubo jas nusipirkti iš anksto. Dėl to kai kur vietų nebeliko jau dabar."

Pasak ekspertės, šiuo metu pigiausia pažintinė kelionė – Naujieji metai Gdanske. Vienos nakvynės išvykos kaina šioje kryptyje siekia 438 Eur asmeniui: „Jeigu kalbėtume apie poilsines keliones, tai šventiniu metu pigiausia rinktis Egipto kryptį, kurioje septynių nakvynių poilsis per Kalėdas kainuoja 650 Eur asmeniui."

Nuo Laplandijos iki Egipto

L. Degutytė pastebi, jog gruodžio mėnesį lietuviai labiausiai nori nuvykti ir aplankyti Europos miestų muges. „Siūlome pažintinę kelionę „Kalėdinių mugių šurmulys Vokietijoje", kurios metu aplankome Drezdeną ir Niurnbergą – tai Kalėdų dvasia dvelkiantys miesteliai. Antra pagal populiarumą kelionė yra Laplandija. Prieš Kalėdas vaikai labai nori nuvykti pas Kalėdų senelį, tad į smagius nuotykius tiek autobusu, tiek lėktuvu leidžiasi visa šeima. Šiais metais Laplandija į mūsų kelionių sąrašą grįžo po pertraukos, bet šventiniu laikotarpiu tai visada buvo viena populiariausių išvykimo krypčių. Laplandija keliautojus vilioja ne tik ekskursijomis po Kalėdų senelio rezidenciją ar nykštukų dirbtuves, bet ir daugybe kitų pramogų: pasivaikščiojimais įspūdingoje gamtoje, vaizdingomis slidinėjimo trasomis, elnių traukiamomis rogėmis ar ledo pilimi. Tad veiklos Laplandijoje netrūksta nei tėvams, nei vaikams."

Žinoma, pasitinkant Naujuosius metus negalima pamiršti ir didžiųjų Europos miestų. Kasmet tūkstančiai keliautojų šventiniu laikotarpiu plūsta į Paryžių, Romą, Veroną, Vieną, Krokuvą, Berlyną bei Gdanską: „Naujųjų sutikimo šurmulio bei ryškių fejerverkų išsiilgusiems, tačiau ilgoms atostogoms laiko neturintiems keliautojams siūlome rinktis galimybę kelioms dienoms apsilankyti didžiuosiuose Europos miestuose, kur tikrai netrūks pramogų ir įspūdingų fejerverkų šou."

Pasiilgusiems egzotikos, pažintinių kelionių ekspertė siūlo pasitikti Naujuosius metus kruiziniame laive: „Vis daugiau keliautojų susižavi galimybe Naujuosius metus pasitikti kruiziniame laive, plaukiant viena ilgiausių upių pasaulyje – Nilu. Kelionės metu aplankoma Egipto sostinė Kairas, Gizos piramidės, Aleksandrija, Luksoro ir Karnako šventyklos – ryškiausi architektūros objektai, tad keliaujantys laivu gali iš naujo atrasti Egiptą."

Nauji metai – naujos tradicijos

Norintiems Naujuosius metus pasitikti netradiciškai L. Degutytė rekomenduoja vykti į Stambulą. „Tai puiki proga Naujuosius sutikti šiek tiek kitaip. Stambulas keliautojus pasitinka įspūdingais vitrinų papuošimais, pagrindinėse miesto vietose gausu šventiškai nusiteikusių miestiečių, o įspūdingi fejerverkai pakerės net daug ką mačiusius keliautojus. Tiek Stambulas, tiek Paryžius ar Roma yra puikios kryptys sutikti Naujuosius ryškių fejerverkų bei Naujųjų metų šurmulio išsiilgusiems, tačiau ilgoms atostogoms laiko neturintiems keliautojams. Šios savaitgalio kelionės lėktuvu trunka 3 naktis – tai trumpas ir itin populiarus šventinis pabėgimas."

Pati Naujuosius metus svetur ne kartą sutikusi L. Degutytė rekomenduoja ir kitiems nuvykti pasigrožėti, kaip šventiškai pasipuošę Europos miestai, kuo skiriasi Naujųjų metų sutikimo tradicijos. „Pavyzdžiui, Paryžiuje Naujuosius metus žmonės pasitinka ne gatvėse, bet namuose arba restoranuose, todėl ir keliautojams siūlome gurmanišką Naujųjų metų vakarienę restorane, kur geras maistas, puiki muzika bei nuostabi aplinka. Romoje Naujuosius metus rekomenduojama sutikti gurmanams – tai puikus miesto pažinimas ne tik per turistinius objektus, bet ir per vietinę virtuvę. Tuo tarpu Stambule galima patirti daugiau miesto šurmulio, išeiti į gatves ir pajusti šventinę dvasią", – pasakoja pažintinių kelionių skyriaus vadovė.

O štai norintiems pamiršti žiemos šaltuką ir Naujuosius pasitikti paplūdimyje, kelionių ekspertė siūlo rinktis poilsines kryptis: Kubą, Dubajų, Hurgadą, Tenerifę, Madeirą bei Šarm aš Šeichą: „Įdomu pamatyti tolimųjų šalių Naujųjų metų sutikimo tradicijas. Pavyzdžiui, Kuboje kaip ir Ispanijoje, laikrodžiui bemušant vidurnaktį suvalgoma 12 vynuogių, simbolizuojančių 12 mėnesių. Tikima, kad tai padarius ateinančiais metais į gyvenimą ateis sėkmė. Tuo tarpu Dubajus Naujuosius metus pasitinka trankiai – tai viso miesto fiesta, kurios metu galėsite rinktis iš daugybės prabangių vakarienių ir ištaigingų vakarėlių žinomiausiuose restoranuose ir baruose."

Šaltinis
Temos
Specialus projektas „Atostogenas“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją