Pamiršti rūpesčius per šventes padeda kelionės

„Tai vienas gražiausių laikotarpių metuose. Atostogos, šventės, gera nuotaika, visi norime pamiršti rūpesčius, – kelionės puikiausiai prie to prisideda. Jau ne pirmus metus matome kelionių augimo tendenciją. Augant atlyginimams skirtumas tarp Vakarų Europos ir Lietuvos kainų mažėja, dėl to natūralu, kad vis dažniau sutikti Naujuosius ar Kalėdas lietuviai nori būtent užsienyje“, – sako „Novaturo“ grupės pardavimo vadovas Kazimieras Jarmalis.
Kazimieras Jarmalis

Pašnekovas dalijasi, kad ne pirmus metus lietuviai šaltuoju sezonu mielai renkasi šiltuosius kraštus.

Egiptas – puikiausias kainos ir kokybės santykis. Pastebime, kad populiarėja egzotinės kryptys ir į tolimas egzotines šalis praktiškai nebeturime vietų. Tradiciškai į Tenerifę ir Madeirą lėktuvai būna pilni. Ir, turbūt, atskiro paminėjimo vertos trumpos savaitgalio išvykos – tai Naujųjų metų sutikimas Vienoje, Romoje, Stambule, Paryžiuje. Tokios kelionės tikrai pritraukia labai daug keliautojų iš Lietuvos“, – vardija pašnekovas.

Turėtų paskubėti norintys keliauti dar šiemet

K. Jarmalis primena, kad kai kurias šventines keliones būtina planuoti iš anksto, tad jei tik dabar pradėjote galvoti, jog gal reikėtų pasidairyti kelionių, turėtumėte paskubėti.

„Jei keliautojai labai suskubs, dar spėtų įsigyti kelialapį į Tenerifę, keliolika vietų turime į Madeirą, Egiptą. Iš egzotinių krypčių buvo likę dvi vietos į Jungtinių Arabų Emyratus ir dvi vietos į Zanzibarą. Pasirinkimas šiuo metu, deja, nėra didelis, tačiau tarp pavėlavusių keliautojų labai populiaru ką nors pačiupti paskutinę minutę“, – sako kelionių organizatorių atstovas.

Paskutinės minutės medžiotojai dar gali rasti kelionių į Krokuvą, Varšuvą, Vieną, Berlyną – ten, į kur kelionės organizuojamos autobusu.

Su šeima neria į keliones: egzotiškos vietos lyg iš filmų

Kelionių entuziastė Aistė Zubenienė – viena iš tų keliautojų, kurie šventinį laikotarpį praleidžia ne Lietuvoje. Moteris neslepia, kad prieš pandemiją keliavo drąsiau.

„Mūsų paskutinė egzotinė kelionė per šventes buvo prieš pandemiją, 2019–2020 metais. Keliaujame visa šeima, tad ir kainos labai aktualu. Šiais metais skrisime į Kvala Lumpūrą – dar pagavome už gerą kainą beveik prieš mėnesį, o šventes, Naujuosius metus, sutiksime netoli Balio esančioje Lomboko saloje. Ten dar nesame buvę, tad pasirinkome ne Balį, – dalijasi keliautoja. – Mūsų mergaitės gana nemažos – mažesnei 10 metų, vyresnė jau paauglė, taigi keliauti su vaikais visiškai nesunku. Jos valgo visą vietinį maistą, viską ragaujam. Mums nereikia kokių nors specialių režimų, bet iš tiesų viskas priklauso nuo požiūrio. Jei ir namuose Jums labai svarbi dienotvarkė, maistas ir taip toliau, tada siūlyčiau pasvarstyti.“

A. Zubenienė sako, kad jų šeima įpratusi prie kelionių režimo ir mėgaujasi tuo, ką patiria.

„Egzotiškiausios Kalėdos buvo kelionėje Šri Lanka–Maldyvai. Esame matę per filmus, kai Kalėdų Seneliai čiuožia jūra vandens slidėmis, tai Maldyvuose ir su greitaeigiu kateriu, vandens motociklu į paplūdimį atplaukė. Buvo plius 30, jis visas prakaitavo, bet šventę puikiai atlaikė“, – apie gerą įspūdį tiek vaikams, tiek suaugusiems palikusią kelionę pasakoja pašnekovė.

Kelionės pasirinkimus lemia ir kaina

Anot K. Jarmalio, pageidaujant egzotiškesnės patirties, tačiau nenorint itin daug išlaidauti, puikiai tiks Egiptas, – čia dera jūra, paplūdimys ir pažintinės šalies vietos. O jei kelionei norisi išleisti neperkopus tūkstančio eurų ribos, tuomet galima pasisemti įspūdžių ir trumpose savaitgalio išvykose.