Nesvarbu, ar jūs užpildysite trūkstamą nišą rinkoje, ar tobulinsite jau esančias rinkoje idėjas, atminkite, kad sėkmingi verslai išsprendžia problemas. Taigi apsižvalgykite aplink save ir tikrai rasite produktų ar paslaugų trūkumų, kurių patobulinimai gali pavirsti puikiomis verslo idėjomis.

Namai

Apsidairykite aplink savo namuose ar bute. Kas jums ten nepatinka? Kas erzina? Gal dulkėti oro ventiliatoriai? Sukuistas vonios kambarys? Sudžiuvę lapai ant jūsų vejos? Jei jūs pastebite šiuos dalykus savo namuose, tikriausiai kiti namų šeimininkai patiria tokį patį diskomfortą. Gali būti, kad vidutines pajamas uždirbantis žmogus ne tik apie tai pasiskundžia, bet ir yra pasirengęs sumokėti už atliekamus laiką ryjančius namų ruošos darbus. Gali būti, kad įkūrę namų paslaugų kompaniją, apsaugosite juos nuo verkšlenimo.

Kaimynystė

Žmonės, kurie gyvena netoliese, gali įkvėpti naujoms idėjoms. Tik pagalvokite apie savo kaimynystės ar vietinės bendruomenės demografiją: jei jūsų miestelyje gyvena daug dirbančių tėvų, tikriausiai jiems reikia vaikų priežiūros paslaugos. O jei aplink gyvena daug senų žmonių, tai gal reikėtų sukurti tinklą pagalbai teikti? Jei žmonės mėgsta šunis, tikriausiai jie ne visada gali ar nori keltis rytais, juos vedžioti.

Biuras

Jei norite pradėti verslą, reikalaujantį tik dalies jūsų darbo laiko, tai paklauskite savo kolegų, kokių paslaugų ar produktų jiems reikėtų, kad jų gyvenimas taptų geresnis. Gal bendradarbiai turi įkūrę savo verslą ir ieško buhalterio ar finansinio patarėjo? Visai gali būti, kad kolegos norėtų savo vaikus leisti į ne pernelyg brangias meno ir muzikos klases - ką jūs galite pasiūlyti. Trumpas pokalbis poilsio kambaryje tarp darbų gali nurodyti kelią puikių idėjų link.

Parduotuvė

Ar mėgstate maistą? Pamatykite, ko trūksta jūsų vietinėje parduotuvėje ar ūkininkų turgelyje. Gali būti, kad ten nėra uogienės ar produktų, skirtų specialius mitybos poreikius turintiems žmonėms – vegetarams, veganams ar nuo alergijos kenčiantiesiems... Parduotuvėje išbandysite savo maisto gamybos gebėjimus, o vėliau galėsite atidaryti restoraną ar pardavinėti maistą vagonėlyje gatvėje.

Prekybos centras

Ten, keliaujant iš vienos parduotuvės į kitą, galima pasikrauti minčių: gal trūksta natūralios kosmetikos, kuri taps atsvara įžūliems prekybininkams, nesiskaitantiems su savo vartotojais. O gal perspektyvi perdirbtų ir pigesnių rūbų linija, gal – internetinė asmeninių dovanų parduotuvė, nes vietinėje pardavinėjami tik pigūs ir banalūs niekučiai.

Vaiko mokyklos ar dienos priežiūros centras

Jei esate tėvas, tai tikriausiai žinote, kad kiekvienas produktas ar paslauga, padedantis tėvui ar jo vaikui, yra vertas pinigų. Pagalvokite apie rinkos spragas, o kitą kartą, kai bendrausite su savo vaiko draugų tėveliais, paklauskite, gal jums verta vienu sykiu susirinkti visus vaikus ir juos išvežioti po namus. O gal yra ir kitų dalykų, kurių jiems reikia ir kurių jie neranda.

Paieška internete

Ar kada nors naršėte internete ir ieškojote, ko nors specifinio, kas nedavė jokio rezultato? Jei atsakote teigiamai, tai tikriausiai yra trys pasirinkimai: sukatės kažkur greta to, ko jums reikia, galite pasiduoti ir mesti paiešką arba padaryti tai pats. Jei esate žmogus, kuris puikiai įgyvendina principą „pasidaryk pats“, tai tikriausiai turite galimybę savo nepatogumą paversti verslu. Kai jau turėsite tokį produktą, atidarykite internetinę parduotuvę ar paskelbkite apie savo paslaugas internete.

Socialiniai tinklai

Socialiniuose tinkluose žmonės ypatingai mėgsta dalintis savo kasdieniais skundais. Dažnai šios žinutės yra nervinančios ir beprasmės, tačiau jei atidžiau jas panagrinėsite, galite prisirinkti labai gerų verslo idėjų. Ypatingą dėmesį reikėtų skirti tokioms frazėms kaip „kodėl nėra...“ ar „labai norėčiau, kad atsirastų....“. Padėkite jiems gauti tai, ko jie nori.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją