Pasak jo, žmonės turi daug teisių ir pareigų, bet nesupranta, kaip tuo gali naudotis.

„Šiuo metu beveik išnaikintas smulkusis ir vidutinis verslas. Jį išnaikino vartotojai, nes jie savo pinigus nunešė į didžiuosius prekybos centrus. Tada vyksta grandininė reakcija - išnyksta vidurinė klasė, o kai nėra jos, lieka tik ubagai ir turtuoliai. Turtingi vis labiau turtėja, o varguoliai ir toliau atiduoda savo sunkiai uždirbtus pinigus didiesiems prekybininkams, pramoninkams ir kitiems stambaus verslo atstovams.

Stambusis verslas gali sau leisti, pavyzdžiui, mokėti tokius mažus atlyginimus, kad žmogus net negali pragyventi. Turint daug pinigų galima kištis į politiką, teikti ar keisti įstatymus. Paprasti žmonės nežino, kaip su tuo kovoti, todėl išvyksta iš Lietuvos. Tuoj liks tik pensininkai.

Patarimas visiems - galvokite, kur išleidžiate kiekvieną savo litą. Prieš pirkdami kokia prekę ar paslaugą pagalvokite, ar ši įmonė moka normalius atlyginimus, ar neengia savo darbuotojų, ar moka mokesčius mūsų valstybei, kokia nauda iš jos mano rajonui. Ar šis verslas investuoja į jaunimą, jo švietimą, ar duoda paramą pensininkam ir panašiai. Kai žmonės bus pakankamai supratingi ir pradės norėti pirkti mažose smulkaus verslo parduotuvėlėse, kai paslaugas pirks iš įmonių, kurios vykdo atsakingą ir teisingą verslą, tada atsiras poreikis smukiajam ir vidutiniam verslui. Smulkųjį verslą reikia kurti nuo žmonių švietimo ir ugdymo. Reikia leisti suprasti, kad ir koks galingas būtų prekybos centras, jis yra niekas be vartotojų, klientų. Nebus pelno, nebus ir pinigų.

Žmonės, pabuskite ir pradėkite suvokti, kokią galią kiekvienas turime“, - patikino skaitytojas.


Savo nuomonę apie trūkstamus verslus galite pareikšti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)