Vilniaus senamiesčio menininkai – juvelyrai, keramikai, tapytojai, grafikai, tekstilininkai, foto menininkai, drabužių kūrėjai, tatuiruočių meistrai – atvers savo dirbtuvių duris ir įsileis visus norinčius bendrauti tiesiogiai su kūrėjais, pamatyti jų kūrybines patalpas, darbo priemones, kūrybos procesą bei įsigyti kūrinių.

Močiutės įsikurs pirmame pastato aukšte, kur savo patalpas Etmonų Kalėdinei mugei užleido įsikūrusios maitinimo įstaigos. Su močiutėmis profesionalūs menininkai susivienijo siekdami mažinti pagyvenusių žmonių vienatvės problemą ir semtis įkvėpimo iš kuriančių senolių. Uždarame kiemelyje mugės lankytojai bus nemokamai vaišinami arbata.

„Parduotuvėse, butikuose ar tradicinėse mugėse niekada nežinai, ar pasieksi galutinį tašką – susitikimą su kūrėju. O čia menininkai parodys savo autorinius darbus, specialiai Kalėdinėms dovanoms apgalvotus kūrinius.

Etmonų kalėdinė mugė

Esame įsikūrę sostinės centre, priešais „Lėlės“ teatrą, ir vieninteliai rengiame tokią Kalėdinę mugę – jaukią, kur lankytojai susitinka tiesiogiai su kūrėjais, galima šiltai ir ramiai bendrauti, niekas nieko neperpardavinėja, visi patys kuria ir gamina bei parduoda be tarpininkavimo antkainių“, – pasakoja pagrindinė Etmonų Kalėdinės mugės organizatorė menininkė Solveiga Gutautė.

Pasak pernai metų mugės lankytojų atsiliepimų, Etmonų Kalėdinė mugė yra atgaiva visiems, kurie pavargo skubėti, pavargo nuo išpūstų kainų ir Kalėdinio šurmulio laikotarpiu pasiilgo paprastumo.

Etmonų Kalėdinės mugės močiutės

Šį savaitgalį išsipildys 85-erių metų Joanos Žutautienės svajonė – ji pirmą kartą pasirodys viešai Etmonų Kalėdinėje mugėje prekiaudama savo megztomis kojinėmis. Moteris sunkiai vaikšto, tačiau puikiai valdo virbalus ir jai norisi parodyti savo dailiai mezgamas kojines, pažiūrėti kitų močiučių bei menininkų darbus, pabendrauti su Kalėdinės mugės lankytojais.

Etmonų kalėdinė mugė

Garbaus amžiaus Joana, su giminaičių pagalba, atsiliepė į Vilniaus senamiesčio menininkų bendruomenės „Posesija“ kvietimą kūrybingiems senjorams jungtis prie menininkų ir drauge su jais prekiauti savo kūriniais Etmonų Kalėdinėje mugėje.

Į menininkų kvietimą atsiliepė ir daugiau močiučių, kurios su džiaugsmu priima šią menininkų dovaną – galimybę nemokamai prekiauti mugėje.

Etmonų Kalėdinė mugė Vilniuje, Arklių g. 6, priešais „Lėlės“ teatrą, bus atvira visiems gruodžio 7 d., penktadienį, nuo 16 val. iki 20 val., ir šeštadienį nuo 14 val. iki vėlumos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)