Daugiabutis Kovo 11-osios g. 114, Kaune, modernizuotas prieš šešetą metų. Penkiaaukštyje su 100 butų buvo pakeistos karšto ir šalto vandens, kanalizacijos ir lietaus nubėgimų magistralės, pakeisti radiatoriai ir šilumokaitis šilumos punkte, sumontuoti šildymo sistemos balansiniai ventiliai, įstiklinti balkonai, pakeisti langai ir durys, apšiltintos namo sienos ir cokolis.

Namo gyventoja Antanina Ivaškevičienė tikina, kad nors darbų buvo atlikta tikrai nemažai, jokių šiukšlynų nei name, nei aplink jį neatsirado.

„Statybininkai įsikūrė mūsų automobilių stovėjimo aikštelėje, apsitvėrė ir visus paruošiamuosius darbus vykdė toje aikštelėje. Baigę darbą jie viską sutvarkė. Jokio šiukšlyno nebuvo palikta.

Laiptinėse, kai keitė langus, paliko kai kuriuos senus langus, jei tik žmonės pageidavo juos pasilikti. Bet kad paliktų šiukšles nesutvarkytas, to nebuvo.

Žinoma, pačios renovacijos metu prie namo stovėjo pastoliai. Nepatogumų kėlė nebent šilumininkai, kai keitė visą vamzdyną. Tuomet girdėjome, kaip jie tuos vamzdžius pjovė, aparatūra zyzė, žodžiu, šioks toks triukšmas buvo girdimas. Bet juk nieko nepadarysi“, – sako A. Ivaškevičienė ir džiaugėsi, kad visi namo modernizavimo darbai truko mažiau nei pusmetį.

Moteris pabrėžia, kad tvarka labai priklauso nuo darbų vykdytojų ir prižiūrėtojų.

„Šalia mūsų namo buvo taip pat renovuotas daugiabutis, ten irgi statybininkai dirbo labai tvarkingai. Taip pat apsitvėrė aikštelę, kad vaikai nevaikščiotų, kad niekas jiems netrukdytų ir patys niekam netrukdytų“, – pasakoja kaunietė.

Kad statybininkų darbo kultūra gan aukšta, patvirtina ir Marijampolės V. Kudirkos g. 1 modernizuoto namo pirmininkas Gintautas Kavaliauskas. Dvylikaaukštyje buvo apšiltintos namo sienos, pakeisti langai, durys, įstiklinti balkonai, renovuota šilumos sistema.

„Laiptinės tikrai buvo švarios. Mūsų namo projektas buvo gan neįprastas, mes neturėjome langų laiptinėse, tad per laiką žmonės įrengė įvairiausius langus, kas kokius turėjo ar norėjo, o dabar pakeitėme vienodais ir gražiais.

Kai statybininkai baigė darbus, viską gražiai išsivalė, tikrai neturime jiems jokių priekaištų. Be abejo, renovacijos metu šiokių tokių nepatogumų būna. Juk statybininkai pastoliais vaikšto už lango, bet darbas yra darbas“, – sako G. Kavaliauskas ir džiaugiasi, kad jo dvylikaaukščio renovacija truko tik keturis mėnesius.