aA
Šįkart laidos „Mažieji kulinarai“ vedėjos Smila ir Lėja gamino naminius varškėčius, tačiau vietoj įprastų padažų varškėčius gardino obuoliene, apelsinų žievelėmis ir cinamonu.
Varškėčiai
© Stop kadras

Savo patiekalą Lėja ir Smila vadino varškės debesėliais, nes jie tiesiog tirpsta burnoje. Mažosios kulinarės siūlo varškėčius gaminti ypatingiems pusryčiams, pietums arba valgyti kaip desertą.

Jei norite, kad varškėčiai būtų sveikesni, galite juos kepti orkaitėje, o vietoj obuolienės naudoti smulkiai pjaustytus obuolius.

Varškėčiams reikės:

  • 500g varškės
  • kelių šaukštų kvietinių miltų
  • 2 šaukštų cukraus
  • žiupsnelio druskos
  • sviesto
  • 2 kiaušinių
  • obuolienės (galima naudoti pjaustytus obuolius)
  • cinamono
  • apelsino

Gaminimas:

Pirmiausia svarbu labai gerai ištrinti varškę, tai galite padaryti šakute. Tuomet įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, žiupsnelį druskos ir cukraus. Galima masę paskaninti ir vaniliniu cukrumi. Visą masę gerai išmaišyti. Išmaišius, reikia lipdyti varškėčių debesėlius. Pasiruoškite lentą ar skardą, apibarstykite ją miltais, kad niekas nepriliptų, ir dėkite ant jos varškėčius.

Į keptuvę įdėkite sviesto, palaukite, koj jis ištirps. Kai keptuvė įkaitusi, dedame varškėčius ir kepame ant nedidelės ugnies apie 10min, kol varškėčiai lengvai paruduos.

Mes siūlome išbandyti varškėčius su obuoliene, cinamonu ir tarkuota apelsino žievele.

DELFI projektas „Mažieji kulinarai“ siūlo vaikų žvilgniu pamatyti virtuvę ir kartu pasinerti į gardžių atradimų pasaulį. Mykolas, Smila ir Lėja mokysis patys ir mokys savo žiūrovus gaminti paprastai, bet kūrybiškai!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Nuodų katilu virtusi Alytaus įmonė tikrinta ne kartą ir ne du: leidimą veikti gavo net po krūvos pažeidimų (37)

Alytaus padangų perdirbimo įmonėje UAB „ Ekologistika “ kilęs gaisras primena tikrą...

Astrave gyventojų padvigubės: nauji daugiabučiai laukia branduolinės energetikos specialistų iš Rusijos specialiai DELFI iš Astravo (28)

Astravas nuo panašaus dydžio miestelio Lietuvoje skiriasi tik tuo, kad jo viduryje stovi Lenino...

Norvegijos krona rekordiškai nukrito euro atžvilgiu (12)

Norvegijos krona pasiekė rekordiškai žemą lygį euro atžvilgiu ir viršijo ankstesnį rekordą,...

Politikai pavargo nuo Pranckiečio dramos Seime: yra paprastas scenarijus, kuris remiasi pragmatiškais skaičiavimais (91)

„Deja, ponas Pranckietis pasirinko kitą kelią – žaidimą procedūromis, kas veda į niekur arba...

Ant rekordinės vertės sutarties parašą raitęs Sabonis lieka „Pacers“ klube (52)

Nuo 2017-ųjų „Pacers“ ekipos garbę ginantis Domantas Sabonis pasirašė naują ketverių...

Socialiniai tinklai ūžia: ar tikrai mokslininkai neklydo paskelbdami Bellą Hadid gražiausia pasaulio moterimi? apklausa (9)

Spalio 17 dieną Bella Hadid ir Beyonce tiesiog ramiai gyveno savo gyvenimus, kol mokslininkai...

Katkus: Karbauskis ir „valstiečių“ partija dabar jau pasiekė dugną ir įgijo daugiau priešų (378)

„Kiekviena Lietuvos valdžia pralaimi kitus rinkimus. Tad ši valdžia pralaimės kitus rinkimus, ir...

Po rekordiškos rudens šilumos – pokyčiai savaitės viduryje (5)

Šiandien Lietuvą užkliudys virš Norvegijos besisukančio ciklono pakraštys. Per mūsų kraštą...

Lietuvoje daugėja nuo sekso priklausomų žmonių: kada malonumas jau virsta liga požymiai, išduodantys priklausomybę (64)

Priklausomybė nuo sekso – Lietuvoje vis dar apipinta mitais ir dažnai net nelaikoma rimta liga....

Kai pečiais gūžčioja net Šaras: klasiškai pataikantis „Žalgiris“ – nokautuojanti jėga laida „Krepšinio zona“ (8)

Nepaisant to, kad jo marškinėliai nebekaba sostinės arenų palubėse, Šarūnas Jasikevičius...