aA
Šįkart laidos „Mažieji kulinarai“ vedėjos Smila ir Lėja gamino naminius varškėčius, tačiau vietoj įprastų padažų varškėčius gardino obuoliene, apelsinų žievelėmis ir cinamonu.
Varškėčiai
© Stop kadras

Savo patiekalą Lėja ir Smila vadino varškės debesėliais, nes jie tiesiog tirpsta burnoje. Mažosios kulinarės siūlo varškėčius gaminti ypatingiems pusryčiams, pietums arba valgyti kaip desertą.

Jei norite, kad varškėčiai būtų sveikesni, galite juos kepti orkaitėje, o vietoj obuolienės naudoti smulkiai pjaustytus obuolius.

Varškėčiams reikės:

  • 500g varškės
  • kelių šaukštų kvietinių miltų
  • 2 šaukštų cukraus
  • žiupsnelio druskos
  • sviesto
  • 2 kiaušinių
  • obuolienės (galima naudoti pjaustytus obuolius)
  • cinamono
  • apelsino

Gaminimas:

Pirmiausia svarbu labai gerai ištrinti varškę, tai galite padaryti šakute. Tuomet įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, žiupsnelį druskos ir cukraus. Galima masę paskaninti ir vaniliniu cukrumi. Visą masę gerai išmaišyti. Išmaišius, reikia lipdyti varškėčių debesėlius. Pasiruoškite lentą ar skardą, apibarstykite ją miltais, kad niekas nepriliptų, ir dėkite ant jos varškėčius.

Į keptuvę įdėkite sviesto, palaukite, koj jis ištirps. Kai keptuvė įkaitusi, dedame varškėčius ir kepame ant nedidelės ugnies apie 10min, kol varškėčiai lengvai paruduos.

Mes siūlome išbandyti varškėčius su obuoliene, cinamonu ir tarkuota apelsino žievele.

DELFI projektas „Mažieji kulinarai“ siūlo vaikų žvilgniu pamatyti virtuvę ir kartu pasinerti į gardžių atradimų pasaulį. Mykolas, Smila ir Lėja mokysis patys ir mokys savo žiūrovus gaminti paprastai, bet kūrybiškai!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Petrauskienė: mokytojai sako, kad atlyginimai – ne pagrindinė streiko priežastis (62)

Net ir įvedus etatinį mokytojų apmokėjimą maždaug penktadalio mokytojų atlyginimai mažėjo,...

Vyras įsigytą mašiną iš salono vadina „kate maiše“, pardavėjai ginasi parašais ant sutarčių (152)

Arūnas iš Klaipėdos įsigytą „Ford Grand C-Max “ vadina „kate maiše“, nors automobilį...

Prieš naują maitinimo strategiją mokyklose ir darželiuose – eksperimentas: ką vaikams teko valgyti? (82)

Sveikatos apsaugos ministerija pirmą kartą inicijavo tokį eksperimentą: pagal specialistės...

Šokiruojantis moksleivių muštynių stadione vaizdo įrašas: kas ir kodėl buvo nutylėta (299)

Keliasdešimt moksleivių su mobiliaisiais telefonais, filmuojantys dviejų bendraamžių muštynes...

Legendinis Arlauckas prisiminė nuotykius su Sabu ir Kurtinaičiu: istorijų „stiprumas“ gali priblokšti (33)

Žodžio kišenėje neieškanti Eurolygos legenda Joe Arlauckas davė išskirtinį ir Ispanijoje...

Akis į akį susidūrė su Rusijos FSB: pasakė, kad turiu du variantus (126)

Leidinys „The Insider“ ir „ Bellingcat “ tyrėjų grupė paviešino tyrimą, kuriuo...

Panevėžyje vandalai nesiliauja niokoję daugiabučio: gyventojai jau svarsto budėti naktimis (26)

Renovuoto Panevėžio daugiabučio gyventojai, nebeapsikentę sutvarkytą sieną niokojančių...

Mokslininkai sutarė nuo šiol kilogramą skaičiuoti kitaip (35)

Istoriniu balsavimu šalys, dažnai nesutariančios dėl daugybės kitų klausimų, penktadienį...

Kibernetinės atakos vyksta nuolat, nors apie jas garsiai ir nekalbama (4)

Kibertechnologijų ekspertas, beveik trisdešimt metų Izraelio gynybos pajėgose tarnavęs generolas...

Įvardijo Klaipėdos problemas – rado ir sisteminių bėdų (6)

Stotelę nuo autobuso skiria dviračių takas , kai kuriose gatvėse ne tik lopas ant lopo, bet ir...