D. Kazimova DELFI pasakojo, jog Vilniuje gyvena jos gera draugė, tad miestą ji puikiai pažįstanti. „Dažniausiai į Vilnių atvykstu vasarą ir iš čia pradedu savo turą po Europą. Man labai patinka senamiestis, jūsų maistas, gardūs blynai. Kuomet spalį buvau Vilniuje, mieste vyko šventė, viskas atrodė labai gražiai.“

D. Kazimova neslėpė, kad prieš konkursą jaudinasi, tačiau kol kas viskas sekasi puikiai. Dainininkė teigė nežinanti, kodėl būtent ją žiūrovai ir komisija išrinko atstovauti Azerbaidžanui, bet šiuo sprendimu ji yra labai patenkinta.

Dainininkė negalėjo įvardinti, koks pasirodymas „Eurovizijos“ finale garantuotų pergalę šaliai. Kuo atlikėja žada nustebinti Europą, Dilara nenorėjo atskleisti. „Bus tikrai įdomu“, - tikino operos dainininkė. Dilara teigė nežinanti, kiek kainuoja jos pasirodymas „Eurovizijoje“. „Aš, kaip atlikėja, tame nedalyvauju. Net neturiu supratimo, koks biudžetas ir kiek tai kainuoja. Yra šalys, kurios tai skelbia, o yra, kurios ne. Aš tuo net nesidomiu“, - DELFI kalbėjo D. Kazimova.

Azerbaidžanietė negailėjo komplimentų Lietuvos atstovei Vilijai Matačiūnaitei. Dilara teigė, kad Vilijos atliekama daina jai labai patinka: „Šaunu tai, kad Vilija pati parašė šią dainą ir ją pati atlieka.“

D. Kazimovai pasiekti pergalę „Eurovizijos“ atrankose prireikė trijų kartų. Pirmą kartą savo laimę 29-erių atlikėja išbandė dar 2008 metais, tačiau trečias kartas buvo lemiamas. D. Kazimovą palaikė tiek konkurso komisija, tiek televizijos žiūrovai. Jau penkiolika metų dainuojanti mergina yra išbandžiusi daugybę muzikinių stilių – nuo soul iki operos. Baku konservatorijoje D. Kazimova yra įgijusi operos dainininkės išsilavinimą.

Atlikėja taip pat domisi menais, filmuojasi kine. Dilara savo šalyje turi daug gerbėjų, yra laukiama viešnia ne tik pop, bet ir alternatyvios muzikos scenoje. Dainininkė užsiima joga ir kovoja už gyvūnų teises – scenoje ir kasdieniame gyvenime nevilki kailių.

Dilaros Kazimovos repeticija - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)