Šįkart laidoje „Mažieji kulinarai" Smila ir Lėja gamino greičiausiai pasaulyje namie paruošiamus ledus, kuriems reikia vos trijų ingredientų.

Po žiemos daugelis pasiilgę šviežių vaisių ir uogų, tačiau kol jų dar nėra puikiai tinka ir šaldyti produktai. Smila ir Lėja gamindamos šį šerbetą nekantravo greičiau paragauti, tačiau jei gautą masę palaikysite keletą valandų šaldiklyje, gausite tikrų tikriausius ledus.

Pavasariniams ledams reikės:

500 g. šaldytų uogų ar vaisių
400 ml grietinėlės
400 g cukraus pudros

Gaminimas

Šaldytus vaisius ar uogas išimkite iš šaldiklio tik prieš pat pradedant gaminti. Į virtuvinį kombainą sudėkite dalį uogų, grietinėlės ir cukraus pudros. Pradėkite malti. Kaskart pamalę pamaišykite masę šaukštu. Taip po truputį maldami sudėkite visus produktus. Jei mėgstate rūgštesnį skonį, galite rinktis spanguoles ir dėti mažiau cukraus pudros. Ledus galite valgyti iš karto supilstę į ledaines arba sudėti į formeles ir kelias valandas palaikyti šaldytuve. Skanaus!

DELFI projektas „Mažieji kulinarai“ siūlo vaikų žvilgniu pamatyti virtuvę ir kartu pasinerti į gardžių atradimų pasaulį. Mykolas, Smila ir Lėja mokysis patys ir mokys savo žiūrovus gaminti paprastai, bet kūrybiškai!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Savaitės pradžioje Lietuvos orus lems ciklonas (5)

Pirmadienio dieną Lietuva pateks į šilčiausiąją šio ciklono dalį. Aukščiausia temperatūra...

Laikantis Viduržemio jūros regiono dietos pagerėja sveikata: egzotiška mityba lengvai suderinama su lietuviška (73)

Jeigu norite valgyti kaip tikras Viduržemio jūros regiono gyventojas, pasirodo, visai nereikia...

Parduotuvės vadovas apie krentančius pardavimus: kažkas jaučiasi, bet nežinau tik kas (366)

Tiek Lietuvoje, tiek Europoje kalbama, kad šiuo metu yra ekonominis pakilimas.

Kraupios pliušiniais žaislais nuklotos vaikų kapinės: ten patekus norisi sukalbėti visas maldas, kurias moki (16)

Ilgas žvyrkelis. Šalia jo – sena, medinė, išvirtusi tvora. Aplink matosi kelios trobelės,...

Šio diktatoriaus tironija sunkiai protu suvokiama: po masinės egzekucijos prancūzams trūko kantrybė prabangiose vilose – kraupūs radiniai (109)

Centrinė Afrikos Respublika ( CAR ), nepaisant neapsakomai gausių gamtinių išteklių, išlieka...

Kremliaus logika: baugina JAV bombonešiais Lietuvoje, bet pasienyje griaudi rusų bombos (1070)

Kodėl NATO sąmoningai kursto įtampą pasienyje su Rusija ? Kodėl Lietuvoje JAV ir...

Į legionieriaus vėlyvą atsisveikinimą smagiai reagavo ir Juškevičius, ir buvęs strategas (1)

Dar birželio antroje pusėje Žanis Peineris raitė parašą ant sutarties su Stambulo...

Baigėsi festivalis „Karklė“: didžiausi gerbėjai jau laukia kitų metų Papildytos nuotraukų galerijos (47)

Tris dienas trukusiame festivalyje „ Karklė Live Music Beatch 2018“ nuskambėjo paskutinis šių...

Nakvynės vietos įsiminė ilgam: vienoje – įdėmus savininko žvilgsnis, kitoje – dušas kambaryje (3)

Pasiskaičiusi istorijų apie prastus ir keistus viešbučius, nutariau parašyti ir savo...

Justino Jankevičiaus nebelieka „Kitokiuose pasikalbėjimuose“: šiandien mes sukame skirtingais keliais (43)

„Kitokių pasikalbėjimų“ kūrėjas Mantas Bertulis socialiniame tinkle „Facebook“...