Šįkart laidoje „Mažieji kulinarai" Smila ir Lėja gamino greičiausiai pasaulyje namie paruošiamus ledus, kuriems reikia vos trijų ingredientų.

Po žiemos daugelis pasiilgę šviežių vaisių ir uogų, tačiau kol jų dar nėra puikiai tinka ir šaldyti produktai. Smila ir Lėja gamindamos šį šerbetą nekantravo greičiau paragauti, tačiau jei gautą masę palaikysite keletą valandų šaldiklyje, gausite tikrų tikriausius ledus.

Pavasariniams ledams reikės:

500 g. šaldytų uogų ar vaisių
400 ml grietinėlės
400 g cukraus pudros

Gaminimas

Šaldytus vaisius ar uogas išimkite iš šaldiklio tik prieš pat pradedant gaminti. Į virtuvinį kombainą sudėkite dalį uogų, grietinėlės ir cukraus pudros. Pradėkite malti. Kaskart pamalę pamaišykite masę šaukštu. Taip po truputį maldami sudėkite visus produktus. Jei mėgstate rūgštesnį skonį, galite rinktis spanguoles ir dėti mažiau cukraus pudros. Ledus galite valgyti iš karto supilstę į ledaines arba sudėti į formeles ir kelias valandas palaikyti šaldytuve. Skanaus!

DELFI projektas „Mažieji kulinarai“ siūlo vaikų žvilgniu pamatyti virtuvę ir kartu pasinerti į gardžių atradimų pasaulį. Mykolas, Smila ir Lėja mokysis patys ir mokys savo žiūrovus gaminti paprastai, bet kūrybiškai!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Čekijoje išskirtinį gyvenimą susikūrusi lietuvė: darbe matau ir patį didžiausią Lietuvos brudą (9)

Čekijoje įsikūrusi lietuvė neslepia, kad įsitvirtinti čia nebuvo paprasta, tačiau sunkiu darbu...

Buvęs „Nuo... iki...“ veidas Andrius Kunčina iš Lietuvos bėgo pavargęs nuo dėmesio ir požiūrio į homoseksualumą (74)

Žinių turinys vis labiau šokiruoja, o pasaulis eina velniop, tad vargina ne darbas žiniasklaidoje,...

Aplankiusi populiarų kurortą, nuomonę apie poilsį Turkijoje pakeitė jau po pirmos dienos (116)

Apie Turkiją teko skaityti galybę atsiliepimų, tačiau niekada ten nesilankiau. Stebėjau vis...

Kontracepcija jau ne tik moterų reikalas: gydytojas papasakojo apie priemonę, kurią mažai kas žino (59)

Norint išvengti neplanuoto nėštumo , nemaža dalis moterų pasiryžta visą likusį gyvenimą...

Prabangus Panevėžyje statomo namo interjeras pranoksta net Vilnių ir Kauną (136)

Lietuviai vis labiau trokšta savo namuose modernios klasikos, kuri pabrėžtų ne tik...

Septyni dalykai, kurių dermatologai niekada nesitepa ant veido (1)

Jeigu susiduriate su odos problemomis, pravartu pasikalbėti su dermatologu – specialistas suteiks...

Mokslininkai atskleidė neįtikėtiną deimantų pilno meteorito atsiradimo istoriją

Meteorite aptikti deimantai atskleidžia vadinamosios prarastosios planetos iš tų laikų, kai dar...

Vilniuje pavalgyti už 23 eurus nusidriekė eilės: žmonės nebetilpo (284)

Sostinėje trečius metus iš eilės įvykęs „Vilnius Gastro Masters“ gastronomijos renginys...

Edita Mildažytė: nemoku gyventi viena (150)

Niekada ir nemokėjo – atvirai prisipažįsta charizmatiškoji televizijos laidų vedėja Edita...