VSAT pranešime spaudai skelbiama, kad pasieniečiai savo arsenalą papildė 7-iais automobiliais „Toyota Hilux“, 2 automobiliais „Subaru Forester“, 20 mobilių sienos stebėjimo sistemų „Smartdec“ komplektų, 12 priverstinio stabdymo sistemų, 30 vaizdo registratorių komplektų, 200 pakraunamų žibintuvėlių, 6 mobiliųjų telefonų apžiūros įrangos komplektais, 50 komplektų MMS kamerų. Kaip rašoma pranešime, nauja technika bus aprūpintos VSAT rinktinės.

"Daugiau nei pusės milijonų eurų vertės kovai su kontrabanda skirtas priemones kaip techninę paramą perdavė bendrovė „Philip Morris Baltic”.

Šios paramos tikslas – padėti pasieniečiams efektyviai kovoti su nelegalia prekyba tabako gaminiais, kontroliuojant valstybės sieną kertančių asmenų ir transporto priemonių judėjimą bei saugant valstybės sieną", - rašoma VSAT išplatintame pranešime.

„Tai puikus bendradarbiavimo pavyzdys, kai verslo įmonės yra suinteresuotos stiprinti specialiąsias tarnybas, kurių vienas iš tikslų yra kovoti su šešėline ekonomika“, – sakė vidaus reikalų viceministras Artūras Norkevičius.

VSAT vado generolo Renato Požėlos teigimu, pažeidėjai nuolatos tobulėja ir savo kriminalinėje veikloje taiko naujausias technologijas, todėl norint sėkimingai kovoti su vis modernėjančiais pažeidėjais, šiuolaikiška technika kasdieniame darbe yra labiau nei būtina.

„Dėkoju partneriams už suteiktą paramą sienos apsaugai, - kalbėjo VSAT vadas Renatas Požėla. – Ši įranga efektyviai pasitarnaus kovojant su neteisėtų akcizinių prekių gabenimu per valstybės sieną“.

R.Požėlos nuomone, šis atvejis yra geras verslo ir valdžios institucijų bendradarbiavimo, siekiant bendro tikslo, pavyzdys.

„Philip Morris Baltic“ generalinis direktorius Alberto Bernardi teigė, kad bendrovė džiaugiasi ir didžiuojasi tuo, kad gali padėti valstybės institucijoms kovoti su nelegaliu verslu.

„Tai yra moderni įranga, kuri parinkta ir pristatyta pagal jūsų pačių poreikius ir pageidavimus, – į pasieniečius kreipėsi A. Bernardi. – Specialistų atlikti naujausi tyrimai rodo, kad kontrabandos mastai Lietuvoje mažėja ir fiksuojami teigiami pokyčiai. Tikiuosi, kad nei jūs, nei mes tuo neapsiribosime“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)