2015-uosius Klaipėdos politikams paskelbus Senjorų metais, ypač daug įvairių veiklų ir iniciatyvų skiriama būtent šios amžiaus grupės žmonėms, todėl kalendorius nuolat papildomas naujomis, senjorams skirtomis veiklomis.

Sveikatos specialistai kiekvieną balandžio penktadienį nuo 9 val. vyresnio amžiaus klaipėdiečius kviečia į jiems skirtas mankštas, kurios organizuojamos Klaipėdos lengvosios atletikos manieže.

Balandžio sveikų veiklų kalendoriaus naujovė neatsitiktinai skirta senjorams. Po žiemos organizmas gerokai nusilpęs, tad jį būtina sustiprinti, o tai itin aktualu vyresnio amžiaus žmonėms. Be to, visų norinčių mankštintis prašoma atsinešti kilimėlį arba rankšluostį, mat kai kurie pratimai atliekami sėdint.

„Šio mūsų rengiamo kalendoriaus tikslas – suteikti galimybę klaipėdiečiams būti fiziškai aktyvesniems, daugiau dėmesio skirti sau ir savo sveikatai, išbandyti naujas fizinio aktyvumo veiklas bei išmokti mankštintis savarankiškai. Džiugina tai, jog norinčių dalyvauti yra labai daug, tačiau labai svarbu, kad žmonės registruotųsi ir praneštų apie savo dalyvavimą“, – kalbėjo Klaipėdos visuomenės sveikatos biuro specialistė Vaida Burinskaitė.

Vyresnio amžiaus žmonės kviečiami į dar kelis specialiai jiems parengtus sveikatinimo užsiėmimus. Šokiai senjorams, prasidėję vos prieš mėnesį, sulaukė susidomėjimo, todėl ir balandį užsiėmimai vyks kiekvieną savaitę 11 val. (trečiadienį – balandžio 8 d., ir antradieniais – balandžio 14, 21, 28 d.).

Mokydamiesi solo pramoginių šokių senjorai išmoks grakščiai judėti Lotynų Amerikos ir klasikinių šokių muzikos ritmu, patirs ryšį tarp muzikos ir šokio.

Senjorams skirti ir grupinio vaikščiojimo užsiėmimai, kurie jau tradiciškai vyksta prie Klaipėdos vasaros estrados. Užsiėmimai startuoja balandžio 1 d. ir bus organizuojami kiekvieną trečiadienį nuo 16 val. Visi norintys kviečiami rinktis Klaipėdos tuberkuliozinės ligoninės automobilių stovėjimo aikštelėje.

Toje pat vietoje, tik antradieniais nuo 17 val. kviečiami rinktis ir šiaurietiško ėjimo mėgėjai. Ši puiki laisvalaikio leidimo, bendravimo ir sveikatos stiprinimo priemonė tinka bet kokio amžiaus žmonėms.

Kovo mėnesį surengtas vienos dienos seminaras apie streso valdymą kvėpavimo pagalba sulaukė didelio uostamiesčio gyventojų susidomėjimo, todėl balandžio 27-29 dienomis numatytas išsamesnis trijų dienų teorinis – praktinis seminaras „Atpalaiduojantis kvėpavimas: streso valdymas“. Seminarą ves lektoriai R. Zakarauskienė ir E. Valskis.

Paskaitos vyks patogiu dirbantiems laiku nuo 17.15 val. Klaipėdos visuomenės sveikatos biure (Taikos pr. 76).

Atgaivos sielai klaipėdiečiai taip pat kviečiami ieškoti muzikos terapijos vakaruose, kurie tradiciškai organizuojami kiekvieną antradienį 19 val. studijoje „Dabartis“ (PC „Manto namai“, 4 aukštas, 60 studija, Herkaus Manto g. 7/ Mažvydo al. 2).

Toje pačioje studijoje „Dabartis“ kūdikių laukiančios mamos kviečiamos į specialiai joms parengtus muzikos terapijos užsiėmimus nėščiosioms, kurių metu daugiau dėmesio skiriama lopšinėms, jų mokymuisi. Būsimos mamos kviečiamos muzikuoti kas antrą ketvirtadienį (balandžio 9 ir 23 d.) nuo 10.30 val.

Sveikatos specialistai besilaukiančias moteris taip pat kviečia į joms skirtas mankštas, kurios kiekvieną trečiadienį nuo 16.30 val. vyksta sporto klube „Ginsvė“ (vaikų darželis „ Žemuogėlė“, Taikos pr. 20).

Aktyvūs miestiečiai kviečiami ir į egzotišką programą „Masala Bhangra“, kurios metu jungiami aerobikos judesiai ir indiškų šokių elementai. Nors tokie užsiėmimai organizuojami tik kelis mėnesius, tačiau dabar jie itin sparčiai populiarėja.

Norintieji gauti pliūpsnį energijos ir naujų įspūdžių kviečiami į užsiėmimus penktadieniais nuo 17 val. (šokių studija „Akredus“, Minijos g. 2, III korpusas, 1 aukštas).

Be šių naujovių Klaipėdos visuomenės sveikatos biuras kviečia klaipėdiečius į jų salėje vykstančias jau įprastas treniruotes ir užsiėmimus. Seniai pamėgtos zumbos treniruotės organizuojamos trečiadieniais nuo 16 val. ir penktadieniais nuo 13 val. Čia pat rengiami ir kalanetikos užsiėmimai, kurie vyksta kas antrą pirmadienį (balandžio 13 ir 27 d. nuo 10.30 val. ir nuo 11.30 val.) ir ketvirtadienį (balandžio 9 ir 23 d. nuo 9 ir nuo 10 val.).

Kolektyvinis bėgimas tradiciškai vyksta kiekvieno antradienio vakarą 19 val. miesto parke.

Į visus nemokamus užsiėmimus, išskyrus kolektyvinį bėgimą, būtina išankstinė registracija tel. (8 46) 23 40 67, 8 612 30179, 8 615 12609 arba el. p. vaida@sveikatosbiuras.lt.

Išsamų tvarkaraštį galima rasti www.sveikatosbiuras.lt, „Facebook“ paskyroje „Klaipėda sveikas miestas: JUDĖK PIRMYN“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją