Norite iš darbdavio gauti kompensaciją už darbo namuose metu patirtas papildomas išlaidas ar įrangos nudėvėjimą? Tam prireiks kaupti sąskaitas, kurios įrodytų patirtas išlaidas.

Darbo kodekse (DK) apibrėžta, kad jei darbuotojai dirbdami nuotoliniu būdu patiria papildomų išlaidų, susijusių su darbu, darbo priemonių įsigijimu, įsirengimu ir naudojimu, jos privalo būti kompensuotos.

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkė Inga Ruginienė patikina, kad taip elgiasi ne visi darbdaviai – dažnas leidžia pasiimti nešiojamąjį kompiuterį į namus ir tuo kompensacijos pasibaigia. Anot jos, su darbdaviu reikia tartis ne tik dėl ergonomiškos darbo vietos namuose įrengimo, darbo priemonių, bet ir dėl kitų patiriamų sąnaudų, tokių kaip papildomos komunalinės paslaugos. O jei darbdavys nesutinka, galimi ir ginčai.

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) paaiškina, kad yra keli būdai, kaip darbdaviai gali įgyvendinti DK reikalavimą ir suteikti darbuotojams reikiamas priemones ar kompensacijas be mokesčių – arba priemones laikinai suteikti, arba kompensuoti už asmeninių daiktų naudojimą ir kitas sąnaudas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)