Panašu, vokiečiai galutinai įsitikino, kad rusiškos dujos yra ne prekė, kaip naiviai tikino visus skeptikus tuometinė kanclerė Angela Merkel. Dujos yra vienas iš Kremliaus ginklų, ir apie tai dar 2007 m. rašė tokie tarptautiniai ekspertai kaip Edwardas Lucas, tačiau iki 2022 m. šios teisingos nuomonės nenorėjo girdėti absoliuti dauguma aukštų politikų Vakaruose.

Sprogimus tiriančio švedų prokuroro vieši pranešimai labai skurdūs. Iš pradžių jis patvirtino, jog tai tikrai sabotažas, o šiemet pridūrė, jog diversija vykdyta valstybės lygiu. Kitaip tariant, atmetama bet kokia grupuotė ar organizacija kaip įtariamoji. Lieka valstybė, ir lieka atviras klausimas – kuri valstybė? Ankstesniame straipsnyje išdėsčiau, kodėl vienintelė valstybė, kuriai tai buvo naudinga, yra Rusija. Dabar pasvarstysime, kaip ji galėjo atlikti diversiją.

Sprogdinimas iš vidaus

Prokuroras iki šiol nepaviešino vienos itin svarbios informacijos. Abejoju, ar per pusmetį iš nuolaužų ir vamzdžio defektų nebuvo įmanoma nustatyti, ar sprogo užtaisas vamzdžio viduje, ar išorėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)