Tai sprogimai Baltijos jūros dugne 2022 m. rugsėjo 26 d., išvedę iš rikiuotės tris iš keturių dujotiekių, jungusių Rusiją su Vokietiją

Pirmus įtariamuosius įvardijo Rusija

Pažeistos abiejų Šiaurės Srauto-1 vamzdžių vietos yra 6 km viena nuo kitos, o vienas iš Šiaurės Srauto-2 vamzdžių sprogdintas už 80 km į Pietus nuo pirmųjų dviejų vietų. Netoliese gulintis antrasis Šiaurės Srauto-2 vamzdis liko nepaliestas.

Diversija įvyko netoli Danijai priklausančios Bornholmo salos, kur susiduria Danijos ir Švedijos ekonominės zonos jūroje. Tyrimu užsiima Danija, Švedija ir Vokietija. Rusija prašėsi priimama, bet jos prašymo netenkino. „Gazprom“ atstovams buvo leista apžiūrėti dviejų sprogimų vietas. Iki šiol beveik nėra oficialios informacijos apie tyrimo rezultatus, nors praėjo jau aštuoni mėnesiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)