Taip jis atkartojo seną Kremliaus dainelę: nelįskit, mes turime branduolinį ginklą; neaiškinkit, mes turime branduolinį ginklą. „Jeigu jūs esate branduolinė valstybė, galite diktuoti savo sąlygas, galite užvaldyti kitą šalį, įsiveržti į kitą šalį. Tokiu atveju nebus taikos“, – savo pastebėjimu, kaip iš Rusijos gali mokytis Kinija, dalinasi CERAP pirmininkas Nicolas Tenzeris.

Jis tokią mintį išsakė NATO viršūnių susitikime vykstančio NATO viešojo forumo „Stabilumo ir atgrasymo sąsaja: rizikos mažinimas branduoliniame amžiuje“ diskusijos metu. Specialistas pasisakė griežtai – branduolinio ginklo temoje negali būti raudonųjų linijų, ir branduolinio ginklo panaudojimas nebūtinai reikštų Trečiąjį pasaulinį karą. O juk juo gąsdindama Rusija ir bando atgrasyti Vakarus nuo efektyvesnės paramos Ukrainai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)