Gegužės 23 dienos vakarą Belgorodo srities gubernatorius Viačeslavas Gladkovas pareiškė, kad „antiteroristinė operacija“ yra baigta. Oficialių duomenų apie aukas nėra. Nepatvirtintais duomenimis, Rusijos pusėje žuvo 17 žmonių ir 47 buvo sužeisti, o vienas pateko į nelaisvę. Rusijos savanorių korpuso (RSK) ir legiono „Rusijos laisvė“ (LRL) pusėje galėjo žūti du žmonės, o dešimt galėjo būti sužeista.

Tai buvo trečiasis ir didžiausią rezonansą sukėlęs Ukrainos teritorinės gynybos Tarptautinio legiono padalinių reidas į Rusiją. Pirmasis reidas Briansko srityje įvyko kovo 2 dieną ir buvo sukėlęs žiniasklaidoje daug šurmulio. RSK kovotojai įžengė į Lubečanės kaimą, esantį prie pat Rusijos ir Ukrainos sienos, nusifotografavo prie vieno medicinos punkto su legiono vėliava, įrašė pareiškimą, kuriame pavadino save „gimtojo krašto išvaduotojais“, ir po trumpo susišaudymo pasišalino.

Rusijos „Telegram“ kanalai skelbė, kad tą pačią dieną buvo atakuotas Sušanų kaimas, esantis už 15 km į pietus nuo Lubečanės. Rusijos valdžia į RSK reidą atsakė Rusijos federalinės saugumo tarnybos (FSB) pareiškimu, jog ji šiame regione ėmėsi „veiksmų, kuriais siekiama likviduoti valstybės sieną pažeidusius ginkluotus ukrainiečių nacionalistus“. TASS pranešė, kad diversantai paėmė įkaitais vietos gyventojus, ir kad Rusijos nacionalinė gvardija buvo „susirėmusi su diversantais“.