Sovietiniai mitai apie kultūrą. Darbininkų ir valstiečių valstybė, sukurta banditų–revoliucionierių, nuo kultūros (ir nuo mokslo) buvo taip pat toli, kaip Lietuvos provincijos šašlykinė nuo kokybiškos mėsos. Pati sovietinės valstybės kūrėja, Rusija, su kultūra ir mokslu buvo susijusi tik sąlyginai: mokslininkai buvo atsivežti iš Vokietijos, inžinieriai buvo irgi iš ten, o taip pat iš Olandijos, rašytojai (tokie, kaip Levas Tolstojus) geriau kalbėjo prancūziškai, negu rusiškai, o rusų architektūros stebuklai buvo kurti italų meistrų.

Tačiau padarę perversmą bolševikai suprato kultūros potencialą, plaunant smegenis ir organizuojant mases (dabar tai perėmė Rusija: parsidavusios Putino žiurkės su mikrofonais šoka ir dainuoja žudikiško karo garbei), ir todėl buvo sukurtas sovietinis kultūros pakaitalas, kurį daugelis laiko kultūra ligi šiol.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)