„Delfi Plius“ tęsia trečiadienį pradėtą žurnalistinį tyrimą, kuriame dar daugiau šokiruojančių pasakojimų bei netikėtų faktų.

Su pirmąja tyrimo dalimi galite susipažinti ČIA.

Kodėl kažkas jau mėgina numalšinti skandalą?

Skandalingi buvusio kriminalisto A. Martinkaus paviešinti duomenys šią savaitę sulaukė ne tik audringų Lietuvos policijos, bet ir aukščiausių šalies politikų reakcijų. Į netikėtai kilusį šurmulį dėl galimai neteisėtų kriminalinės žvalybos įrankių panaudojimo bei galbūt ne visai teisėto politikų bei privačių asmenų persekiojimo sureagavo net pats šalies prezidentas Gitanas Nausėda.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen neslėpė, kad buvusio Lietuvos kriminalinės policijos biuro (LKPB) atstovo pareiškimai yra labai rimti. Tačiau politikė dėl kažkokių priežasčių skeptiškai vertino parlamentinio tyrimo atsiradimo galimybę. Anot Seimo vadovės, šiuo atveju pakaktų ikiteisminio tyrimo.

Neblogai su minėta situacija susipažinę šaltiniai politikų sluoksniuose minėjo, kad parlamentinio tyrimo metu esą paaiškėtų dar daugiau naujų ir galbūt šokiruojančių aplinkybių, nes tai, ką A. Martinkus paskelbė antradienį konferencijoje viešai, tebuvo nedidelė dalis jo sukauptos medžiagos.

„Puikiai žinome, kaip Lietuvoje prasideda ir baigiasi ikiteisminiai tyrimai. Dažnu atveju tiesiog viskas tuo ir baigiasi. Taigi, A. Martinkaus atveju iškeltas klausimas yra rimtas ir jis turėtų būti peržvelgtas atidžiau parlamentinės komisijos posėdžiuose. Mano žiniomis, ten išgirstume dar ne ką mažiau sensancingų duomenų apie aukštus teisėsaugos pasaulio žmones ir jų patikėtinius“, – taip kalbėjo vienas su A. Martinkaus raštais nuodugniai susipažinęs asmuo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)