Remiantis patikimų liudytojų pasakojimais bei oficialiais ar net suklastotais dokumentais, aiškėja, kad kai kurie iš garsiausių ir ne kartą apdovanojimais skatintų pareigūnų netgi galimai telkė itin patikimą užnugarį vienai iš tarpusavyje tebekovojančių pusių, kuri aktyviai dalyvauja jau beveik ketverius metus tebesitęsiančioje ir aistras tebekurstančioje mirusio stambaus verslininko Raimondo Karpavičiaus šimtamilijoninio testamento istorijoje.

Šio žurnalistinio tyrimo autorius surinko nemažai duomenų, faktų bei keistų sutapimų iš skirtingų šaltinių, kad įtaką turintys pareigūnai faktiškai nuo pradžių galėjo palaikyti ryšius su 2019-ųjų rugpjūtį po sunkios ligos mirusio milijonieriaus R. Karpavičiaus brolio Henriko Karpavičiaus, antrosios žmonos Aistės Grybauskienės-Karpavičienės interesus atstovaujančiais teisininkais, patarėjais ar šiaip konsultantais.

Labai tikėtina, kad keletą mėnesių rinkti faktai bei paralelės, paremtos nuotraukomis, garso įrašais bei dokumentais padės galutinai atskleisti iki šiol negirdėto sausio 31 d. susprogusio Lietuvos teisėsaugos elito skandalo užkulisius ir jų nematomus žaidėjus.

Šio straipsnio autoriui pavyko sužinoti daugiau informacijos nei antradienį vykusioje konferencijoje buvo paskelbta ten susirinkusiems žiniasklaidos atstovams.

Siūlome susipažinti su pirmąja žurnalistinio tyrimo dalimi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)