Nors dabar, atšilus orams, saulės gauname daugiau, tai dar nereiškia, kad šį pavasarį pasitikome ne su dideliu vitamino D deficitu. Kodėl jis toks svarbus ir kaip šio vitamino gauti?

Požymiai, būdingi daugeliui

Aš pati, iš kraujo tyrimo sužinojusi, kad vitamino D turiu perpus mažiau, nei reikėtų minimaliai dozei, susivokiau, kad jau porą mėnesių tikrai jaučiausi labai pavargusi. Kur tik beeidavau – ar sportuoti, ar pasivaikščioti, skųsdavausi, kad nieko nenoriu, tik gulėti ant sofos. Ant sofos, tiesa, taip ir negulėjau, nes galvojau, kad mane tiesiog apėmė tingulys / apatija. Pasikalbėjusi apie tai su kolege sužinojau, kad jai rado dar didesnį vitamino D deficitą – ji kone nuolat jausdavosi pavargusi ir vis klausdavo manęs: iš kur tu turi jėgų ir noro sportuoti? Tačiau aš pati viską dariau iš inercijos, prisivertimo. Nuotaika irgi buvo sumauta, bet tą bandžiau sieti su žiemos slogučiu. 

Tuomet perkalbėjau su...

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją