Rugsėjo 25 d. į Balbieriškio miestelio parką susirinko ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupių vaikai, 1-10 klasių mokiniai, mokytojai, tėvai. Visi jie atvyko smagiai pasportuoti, palenktyniauti ir palaikyti savo draugų. Renginio pradžioje sveikinimo žodį tarė mokyklos direktorius Stasys Valančius.

Akcijos koordinatorė mokyklos pavaduotoja ugdymui Danguolė Damijonaitytė visus dalyvius supažindino su taisyklėmis ir renginio eiga, o kūno kultūros mokytojas Vitas Rymantas Sidaravičius visus pakvietė bendrai mankštai.

Pirmieji prie starto linijos išsirikiavo patys mažiausieji – ikimokyklinio ugdymo vaikai. Kartu su savo auklėtoja Leonora Damijonaitiene, auklėtojos padėjėja Stefa Kanarskiene, mamytėmis Agne Mitrulevičiene, Ingrida Sakevičienė ir močiutėmis Elvyra Mitrulevičiene bei Reda Valančiene jie sėkmingai įveikė 250 m atstumą. Visai bėgimo komandai direktorius įteikė diplomą ir saldų prizą.

Antrieji prie starto linijos rikiavosi priešmokyklinio ugdymo grupės vaikai. Vėliau startavo 1-4 klasių mokiniai, o su jais kartu savo jėgas išbandė ir mama Ramunė Ražanskienė bei 3 klasės mokytoja Ramutė Švedienė.

5-10 klasių mokiniams teko pasivaržyti ilgesnėje distancijoje. Visi dalyviai sėkmingai pasiekė finišą, o prizininkams buvo įteikti Lietuvos tautinio olimpinio komiteto parengti diplomai.

Tikimės, kad tokie renginiai paskatins mokinius aktyviai įsijungti į sveikatingumo renginius ir paskatins mankštintis kiekvieną dieną.

Danguolė Damijonaitytė