Mūsų pajamos – 2000 eurų per mėnesį ir tai nėra dideli pinigai šeimai.

Abu su žmona esame dirbantys, turime vieną vaiką. Kadangi emigruoti nesiruošiame, o nuomotis būstą prasmės nematome, kai tokią pačią dalį atiduodame paskolai, tad 450 eurų – būsto paskola.

Įvairios buitinės prekės ir komunaliniai ~180 eurų.

Vaikui valstybinio darželio taip pat pirmais metais negavome, o valstybinis, kad ir su kompensuojamais savivaldybės 100 eurų (Vilnius), tekdavo mokėti 310€ mėnesiui (dabar valstybinis 60 eurų + būreliai tai ~85 eurų).

Jeigu vaikas suserga, auklė kainuoja 30-40 eurų dienai, bet šito neskaičiuokim.

Maistas. Valgant įvairų maistą, ne tik grikius, makaronus ar vienos rūšies mėsą/žuvį šeimai ~250-300 eurų mėnesiui.

2 automobilių išlaikymas (dirbame skirtingose Vilniaus pusėse, kartais žmona, kartais pats pasiimu vaiką, tad du automobiliai privalomi) – 400 eurų (važiuojame kas antrą savaitgalį pas jos arba mano tėvus, arba pas kitus draugus, kad vaikas ne tik mieste sėdėtų ir daugiau vaikų matytų, tad kurui išleidžiama didesnė dalis pinigų).

Rūbai ir įvairios priemonės ir pramogos tiek sau tiek vaikui ~150 eurų.

Taip pat nenumatytos išlaidos ~100 eurų.

Taigi, ne kažin kas ir lieka, nes sutaupytus pinigus didžiąją dalį išleidžiam bent vienai kelionei per metus nuskristi į Turkiją (su vaiku ten idealiausios sąlygos ir pigiausias variantas), jeigu geresnis viešbutis ~1700€. Tad didžioji dalis santaupų ir išsileidžia. O dar prieš tai buvę įvairūs skiepai, kai vaikas dažniau sirgo, ta pati auklė ir vaistai...

Žinoma, galima rasti žmonių, kurie ir su 100€ išsiverčia ir su dar mažiau, bet klausimas – ar tai gyvenimas? Ar tik egzistavimas? Koks tikslas tada tokio gyvenimo? Nugyventi dėl ko? Kam?...

Galima sakyti, kad kuo daugiau turi, tuo daugiau reikia, ir tai iš dalies tiesa, bet noriu, jog mano vaikas užaugęs negalvotų, kad štai, turiu darbą, uždirbu minimumą, ir man to užtenka. Kad nieko daugiau nesiektų, kaip tik kuo daugiau iš varganos algos sutaupius pinigų.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Ar jūsų pajamų pakanka pragyvenimui? Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.