Visų pirma, norėdamas komentatoriams užbėgti už akių, turiu pasakyti, kad aš nesu benamis ir nesimaitinu iš konteinerio. Taigi mano pajamas žinote, dabar apie išlaidas. Automobilis/transportas, transporto techninė priežiūra – 0 eurų, drabužiai, avalynė – 0 eurų, telefono/kompiuterio lizingas – 0 eurų, kultūrinė veikla/pramogos – 0 eurų, vaistai – 0 eurų, buto/namo nuoma – 0 eurų. Automobilio neturiu, nes darbas šalia namų. Drabužių turiu pilną spintą, o pirkti dėl pirkimo nematau poreikio.

Kompiuterį, telefoną turiu, o naujesnis „Apple“ ar kito telefonų gamintojo modelis tam, kad padaryčiau įspūdį kitiems, kuriems dėl to nusišvilpt, man nereikalingas. Į kavines ir restoranus nevaikštau, o maistą gaminu namie, ne dėl to, kad neišgaliu, o dėl to, kad nesiruošiu valgyti ten bedirbančių, galą su galu nesuduriančių ir dėl to nepatenkintų darbuotojų į maistą prispjaudytų snarglių.

Kultūrai neišleidžiu nė euro, bet tai nereiškia, kad vien tik sėdžiu namie spoksodamas į musę ant sienos. Filmai, muzika, žaidimai, viską randu internete, knygos bibliotekoje taip pat nemokamai. Tiesa, šiomis dienomis vieną piratų lankomą tinklalapį užblokavo valdžia, bet jų pasaulyje yra tūkstančiai. Brangiuose sporto centruose nesilankau, nes galiu sportuoti namie, lauke, kada noriu ir svarbiausia nemokamai. Nesergu, todėl vaistų ir kitų preparatų neperku, turbūt todėl, kad nevalgau prekybcentrių šlamšto, dar pusfabrikačiais vadinamo. Nuomos nemoku, nes gyvenu su tėvais.

Tai kam gi išleidžiu tuos 66 eurus per mėnesį? Naudojuosi internetu, nes kaip kitaip jums būčiau parašęs šį rašinį. Tam skiriu 7 eurus per mėnesį. Moku už sunaudotas dujas, vandenį, elektrą ir šilumą – dar 23 eurai per mėnesį. Butas renovuotas, sumoku trečdalį komunalinių mokesčių. Likę 36 eurai maistui ir higienos priemonėms. Į prekybcentrius dažnai nevaikštau, nematau reikalo ir per savaitę išleidžiu ~9 eurus.

Kainas rašau atsidaręs kelių prekybcentrių kainų leidinius:

Higienos priemonėms ~6 eurai per mėnesį:

Dantų pasta 1,99 eur,
Tualetinis popierius 24 vnt. 2,79 eur,
Muilas 0,42 eur,
Plaukų šampūnas 0,99 euro.

Maistui ~8 eurai per savaitę:

Švieži viščiukų ketvirčiai 1 kg 0,99 eur,
grikiai 0,400 gr. 0,62 eur,
makaronai 0,400 gr. 0,43 eur,
plautos morkos 1 kg 0,33 eur,
rapsų aliejus 1+1 2,75 eur,
vaisinė arbata 50 pak. 1,7 eur,
kiaušiniai 10 vnt. 1,19 euro.

Kitą savaitę galima pirkti:

Atlantinės skumbrės 1 kg 2,84 eur,
miltus 2 kg 1,12 eur,
pusriebė varškė 0,400 kg 1,19 eur,
juoda duona 650 gr. 0,69 eur,
Naminis pienas 2 l 1,35 eur,
pomidorai 1 kg 1,25 eur

Valgant, o ne ėdant, vienam asmeniui savaitei pilnai pakanka. Nesuprantu, kodėl tiek daug besiskundžiančių gyvenimu spaudoje, net televizijoje? Ar jūs neturite tėvų, su kuriais galėtumėte gyventi? (Tų, kurių tėvai mirę, tebūna minkšta jiems Marijos žemė, neišėjo jie pasiimdami viską, paliko namus bei kitą užgyventą turtą). Juk „prie ruso“ daug žmonių gyveno su tėvais, net vaikus augino tėvų bute, gal dėl to tada buvo mažiau savižudžių ir nelaimingų žmonių?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Atsidūrėte panašioje situacijoje? Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.