Kiek liūdniau yra tiems vaikams, kurie nenuvažiuoja pas močiutę ar prie jūros ir dėl tėvelių finansinių sunkumų priversti ilsėtis daugiabučių kiemuose. Tačiau galima rasti išeitį; vakarais paskaityti kokią įdomesnę knygelę apie įvairius nuotykius ar pasaką tėveliams, grįžusiems po sunkaus darbo.

Taip pat ir pajūryje ne visada būna puikus oras, kartais kaitrią saulutę uždengia tamsūs debesys ir pliaupia lietus. Todėl ir tiems vaikams siūlyčiau pasiskaityti knygeles. Knygos žadina vaizduotę, pasaulėjautą. Taip pat, kai mokiniai grįžta į mokyklą, dalijasi vasaros įspūdžiais, perskaitytomis knygomis, pasipasakoja, kokie vienoje ar kitoje knygoje buvo herojai. Knygos lavina mąstymą, atmintį, tobulinami skaitymo įgūdžiai, ugdomas komunikabilumas.

Jeigu vaikas negali nuvykti pas dėdę ar tetą, gyvenančius kitame mieste ar kaimelyje, gali su jais pasikalbėti ne tik telefonu ar žinute, o nusiųsti laiškelį. Tai jau šiais laikais pamirštas dalykas, tačiau tokia maloni staigmena labai nudžiugintų artimus ir giminaičius. O vaikai nepamirštų ir gražios, taisyklingos rašysenos. Galima ir piešinuką nupiešti apie save ir džiovintas laukų gėlytes įdėti į voką. Manau, tai lavina vaizduotę, kūrybiškumą ir suteikia džiaugsmą kitiems, kurie gauna laiškelį.

Labai svarbu mokinius aprūpinti visomis reikiamomis mokymo priemonėmis. Kad mokinys klasėje būtų dėmesingesnis, susikaupęs, nesiblaškantis ir kitiems netrukdytų, reikia visų priemonių, reikalingų vienai ar kitai pamokai. Žiūrėk, neturėdamas pamokoje pieštuko ar liniuotės, mokinys sukelia triukšmą, trukdo savo draugams ir mokytojai. Tuomet sugenda nuotaika jam visai dienai.

Rašant diktantą ar matematikos kontrolinį darbą, tuoj susigriebia, kad neturi rašiklio, tik tušinuką, su kuriuo negalima rašyti pradinėse klasėse, vėl kyla triukšmas. Reikia kokybiško rašiklio su atvira plunksna, nes rašant tušinuku, iškraipoma vaiko rašysena. Taip pat ir su pratybų sąsiuviniais būna taip, kad tėveliai perka sąsiuvinius per keletą mėnesių. O kiti mokiniai jau pusę programos išėję pagal duotas užduotis. Tie mokiniai, kurie neturi reikiamų sąsiuvinių ar kitų mokyklinių reikmenų, blaškosi, trukdo kitiems mokiniams ir mokytojai, jų rezultatai būna prastesni, nes jie priversti skolintis priemones iš kitų savo draugų ar prašyti mokytojos trintuko, pieštuko, rašiklio ir sugaišta daugiau laiko.

Mieli tėveliai, prašau pasirūpinkite savo vaikais, aprūpinkite juos visomis reikiamomis priemonėmis mokyklai, kad jie būtų geros nuotaikos, pasitikintys savimi, sėkmingai mokytųsi. Laiku aprūpinti vaikai reikiamomis priemonėmis sėkmingiau mokysis, nebus irzlūs, besiblaškantys. Sėkmės jums ir jūsų vaikams!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!