Pasirodo, kad jie be mūsų žinios kaupia apie mus informaciją ir praneš kitiems darbdaviams apie kandidatą (čia kyla klausimas, ar tikrai Lietuvoje yra konkurencija, o ne tam tikri susitarimai).

Taigi, man susidaro įspūdis, jog atviru tekstu pranešama, kad potencialūs darbuotojai yra persekiojami, jų asmeninė informacija gali būti pateikta tretiems asmenims. Duomenų apsaugos įstatymai neveikia?!

Kaip į tai sureaguos Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija? Pažiūrėsime.

Komentaruose buvo kalbų, kad jeigu žmogus atsisako nuo pozicijos, reiškia, kad į kitą poziciją įmonė jau nepriims. Yra ir tokių variantų, nes pats pažįstu tokių žmonių.

Ar jie nesielgia su mumis, kaip su vergais? Po to patys skundžiasi žiniasklaidoje, kad nėra kam dirbti. Atsibuskite! Yra kam dirbti, jei parodysite pagarbą ir sudarysite žmonėms normalias sąlygas bei algas.

Pats turiu keletą klausimų darbdaviams.

Kaip jūs renkate kandidatus? Atrodo, tokie profesionalai, bet pažiūrėjus į daugumos įmonių darbuotojų kaitos rodiklius, žmonės keičiasi ir keičiasi. Nuolat!

Kodėl potencialus darbuotojas turi pranešti, kad jis neateis į darbo pokalbį? Kandidatai nėra vergai, kad praneštų apie savo planus. Gi darbdaviai irgi nieko nepraneša, o ir po CV siuntimo atsako gali laukti savaitę ar net keletą mėnesių.

Buvo keletas kartų, kai po CV siuntimo praėjo 2-3 mėn., ir tik tada darbdaviai man paskambino! Lyg nieko ir nebuvo.

Žodžiu... Kai patys darbdaviai nieko nepraneša kandidatui, kai nesusisiekia po pokalbio, tai bėdos nėra... Bet kai atvirkščiai, tai, pasirodo, apie tokį elgesį pranešama kitiems darbdaviams... Geras!

Žinokite. Kandidatai irgi praneša apie savo sprendimą tik išrinktiesiems darbdaviams. Mes – ne vergai.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!