Kaskart, daugėjant margučiams, didėja ir medis ant kurio jie užrišami. Šiemet ąžuolas atgabentas iš Norkaičių girininkijos. Dėl viso pikto dar ir šakos buvo pritvirtintos, kad atlaikytų gausybę velykinių kiaušinių ar stipresnio vėjo gūsius. Pasak sambūrio pirmininkės Ingritos Riterienės, kasmet darosi vis sunkiau rasti tinkamą medį, tai kone viena iš svarbiausių užduočių, artėjant Velykoms. I. Riterienė teigė, jog kitą kartą Velykų medis gali būti puošiamas ir kitur, ant natūraliai vietoje užaugusio medžio, kur būtų galima saugiau pritvirtinti didelį kiekį margučių. Juk Gineso rekordą gali tekti gerinti",- juokaudama pasakojo moteris, pridurdama, jog iš tiesų ne dėl rekordo stengiamasi, tiesiog taip savaime gaunasi.

Žinoma, tokią galybę kiaušinių paruošti prireikė nemažai laiko. Neįtikėtina, bet visus šiuos įvairiomis technikomis pagamintus margučius paruošė sambūrio aktyvas - t.y. apie 20 žmonių grupė. Kaip pasakojo viena iš asociacijos narių Salomėja, ruoštasi buvo kone ištisus metus, bet labiausiai darbui atsidavė po bulviakasio. Nuo tada ji kas vakarą, po darbų prisėdusi prie televizoriaus, suruošdavo po 9-10 margučių. Kita sambūrio narė Staselė, nors ir išvyko gyventi į Klaipėdą, taip pat kas vakarą paruošdavo po keletą margučių Švėkšnos Velykų medžiui.

Užkabinti tokį didelį kiekį margučių per vieną dieną nebuvo taip paprasta. Į pagalbą sambūriečiams suskubo draugai, partneriai, prijaučiantys iniciatyvai žmonės. Kadangi medis šiemet buvo net 8 metrų aukščio, be specialios technikos pasielgti viršūnės butų buvę neįmanoma. Išspręsti šią problemą padėjo seniūnija, parūpindama specialius keltuvus. Kad per dieną dirbę žmonės nesušaltų ir nepraalktų, juos karšta kava ir maistu vaišino vietos klebonas Julius Meškauskas, verslininkas Antanas Martinkus.

Ši iniciatyva per Šv. Velykas sulaukia nemažo susidomėjimo, Švėkšną aplanko būriai smalsuolių. Tikimasi, jog ir šiemet turistai plūstels į miestelį aplankyti unikalų medį.