Kaunietė kreipėsi į „Delfi“ pasakodama apie nusivylimą, patirtą restorane.

„Leidau vakarą su draugais. Sėdėdama restorane užsisakiau porą nealkoholinių kokteilių. Nustebino tai, kad atskira kaina meniu nebuvo nurodyta – tik prierašas, kad galima kokteilius paruošti nealkoholinius. Taip padariau išvadą, kad veikiausiai iš kainos bus išminusuota alkoholinio gėrimo suma.

Gavusi sąskaitą pamačiau, kad paskaičiuota ta pati kaina, kaip ir už alkoholinius kokteilius. O kaina fantastinė! Jeigu į kokteilį nepilamas alkoholis, kodėl kaina išlieka ta pati?“ – klausė kaunietė.

Už du nealkoholinius „Aperol Spritz“ kokteilius ji sumokėjo 18 eurų. Restorano direktorė paaiškino, kaip sudaroma kokteilių kaina.

„Nealkoholinių kokteilių sudėtis yra ta pati, kaip ir alkoholinių kokteilių, tiesiog juose vietoje alkoholio naudojamas nealkoholinis analogas. Tai yra, nealkoholinis romas, nealkoholinis džinas, nealkoholinis putojantis vynas ir panašiai.

Nealkoholinių kokteilių savikaina yra tokia pati, dažnu atveju – net brangesnė nei alkoholinių. Jei tiesiog eliminuotume alkoholį, kaip buvo nusprendusi skaitytoja, iš ko tuomet būtų gaminami kokteiliai?

Tarkim, „Aperol Spritz“, kurio sudėtis yra putojantis vynas, aperolis , ledukai ir apelsinas – tiesiog iš ledukų ir apelsino? „Cuba libre“ – tiesiog „Coca cola“ su ledukais ir laimu? „Mimosa“ – tiesiog apelsinų sultys, nepilant šampano? „Bloody Mary“ – tiesiog pomidorų sultys?

Mums atrodo pakankamai aiškų, kad jei meniu yra kokteilių pavadinimai ir prierašas, jog galima rinktis be alkoholio, o kaina nurodyta tik viena, tai kaina – ta pati. Kitu atveju, be abejo, būtų dvi skirtingos kainos“, – sakė direktorė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)