„Šį rytą tradiciškai sutikau Kauno Katedroje, švenčiant Velykų rytą. Prie Katedros visada būna prekeivių su šventiniais saldainiais ir ta proga nupirkau 3 saldainius vaikams, o tik namie juos išpakavus pamatėme, kad saldainiai su Lietuvos tarybų sąjungos etikete.

Visa šeima buvome labai nemaloniai šokiruoti, kaip tokiu laiku dar gali būti parduodami tokie dalykai ir dar prie bažnyčios“, – rašo Liucija.

Nuotraukoje matoma, jog ant pakuotės rašoma, jog produktas pagamintas Lietuvos TSR, jau seniai neegzistuojančiame Panevėžio pieno kombinate. Saldainių pagaminimo data nežinoma.

Ant popierėlio taip pat rašoma, kad tai sviestas, tai parašyta lietuvių ir rusų kalbomis.

„Jaučiuosi, kad turiu iškelti šį reikalą, jog galimai prie bažnyčios pardavinėjami rusiją remiantys saldainiai“, – rašo skaitytoja.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos pasiteiravus dėl prekybos lauko renginių metu, taip pat ir šalia bažnyčių, VMVT atstovė Aistė Prielgauskaitė paaiškino, kad maisto prekes parduodantys prekeiviai turi būti užsiregistravę. Tiesa, tokie prekeiviai dažniausiai gamina mažais kiekiais, jiems yra taikoma supaprastinta tvarka – leidžiama gaminti namų virtuvėje, o ženklinimas nėra privalomas, nebent produkto sudėtyje yra alergenų.

Pašnekovė neatmeta tikimybės, kad prekeiviai saldainius tiesiog įvyniojo į namie rastą popieriuką, ir tai nebūtinai reiškia, kad saldainiai gaminti prieš daugiau nei 30 metų. Vis dėlto, jei kyla nuogąstavimų dėl produktų kokybės, ji ragina apie tai pranešti VMVT.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)