DELFI Piliečio rubrikoje publikavus pasipiktinusio sostinės gyventojo tekstą „Vilniečiui rytais nuotaiką gadina „rimti kentai“, apie kultūros Lietuvos keliuose trūkumą, savo istorijas papasakojo ir kiti.

Savaitgalį publikavome skaitytojo nufilmuotą vaizdo įrašą apie tris nekultūringus BMW vairuotojus, o dabar dalinamės dviem DELFI skaitytojų istorijomis, ką jiems yra tekę patirti Lietuvos keliuose.

DELFI skaitytoja Jovita gelbėdamasi turėjo perdažyti automobilį

Dėl „kentų“ teko ir automobilį persidažyti. Kol buvo tamsiai pilkas, nuolat taikydavo įvažiuoti iš šalutinio kelio į dureles, „pakirtinėdavo“ kelią ir t.t. Ne kartą ir aikštelėje stiprokai apdaužė...

Dabar automobilis yra ryškiai geltonos spalvos (narcizo geltonumo), stovinčio per 4 metus nė karto net neapibraižė, kelyje taip pat sulaukiu daugiau pagarbos (matyt, jiems nestandartinė spalva yra „tiuningas“).

Mane labiau nervina ne „kentai“, bet „kėgliai“ – pėstieji, kurie nesidarydami neleistinoje vietoje žengia tiesiai po ratais... Nuo namų iki darbo man tik mažiau nei 5 km, bet per dieną suskaičiuoju 4-17 tokių... Jau net žinau populiariausias „kėglines“, tai važiuodama tose vietose greitį sumažinu, net jei nieko ir nematau, maža kas, koks „kėglis“ iššoks iš už krūmelio.

DELFI skaitytojas nebijo skambinti 112

Prieš porą metų, važiuodamas Utenos plentu mačiau, kaip vienas automobilis, tyčia didindamas greitį, neįleido tarp automobilių lenkiančio automobilio ir tokiu būdu sudarė avarinę situaciją. Kadangi tas netiesioginis ginčas vyko pakankamai ilgai, iš priekio pavojingai priartėjo sunkvežimis ir, jeigu ne šaltų nervų moteris vairuotoja (buvusi lenkiančiame automobilyje), kažin, kaip būtų pasibaigę. Ką gi, paskambinau 112, ir jau prie Molėtų tą lenktynių mėgėją (asilą) policija skalpavo.

Šiaip jau per paskutinius šešerius metus teko dažnai važinėti į Klaipėdą ir atgal. Buvo daug visokiausių situacijų, bet gadintis sau nervų niekada neteko – 112. Žinokit, dažnai gera nuotaika sugrįžta, kai pamatai, kaip skalpuojami kitų eismo dalyvių negerbiantys vadeliotojai (vairuotojais jų nepavadinsi). Tą patį darau ir su šiukšlintojais. Taigi, gero kelio ir geros nuotaikos visiems vairuotojams!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojų nuomonė!

Prašome Jūsų – pasidalinkite savo patirtimi! Gal norite apginti Lietuvos vairuotojus? O gal tam tikros markės automobilių vairuotojų saugotės? Norite pasidalinti istorija, kaip jums teko tapti nekultūringo vairavimo liudininku?