Pirmos pamokos metu mokytojai kalbėjosi su gimnazistais apie šios dienos prasmę, laisvę, pilietiškumą, vėliau visi susirinkę gimnazijos foje sutartinai giedojo Lietuvos himną, pagerbė Sausio 13-osios didvyrius tylos minute.

II h2, II g, I h, II h1 ir III a klasių mokiniai kartu su auklėtojomis L. Pranskūnaite, A. Paliuliene, D. Jankūnaite, J. Norkūniene ir A. Niūniaviene lankėsi Laisvės gynėjų dienos 25-mečio minėjime mieste, Tuskulėnų rimties parko memorialiniame komplekse.

III a klasės mokiniai dalyvavo teminėje ekskursijoje „Tuskulėnų dvaro paslaptys“, o II h2, II g, I h klasių mokiniai dvaro konferencijų salėje stebėjo Maximilien Dejoie ir Virginijos Vareikytės režisuotą filmą „Aš už tave pakalbėsiu“.

II h1 klasė lankėsi televizijos bokšte, II h2 klasės mokiniai dar vyko ir į Vilniaus Nepriklausomybės aikštę, kur Atkuriamojo Seimo pirmininkui prof. V. Landsbergiui buvo įteiktas garbingas atminimo ženklas „Lietuvos laisvės žinia“ ir padėtos gėlės prie Kovo 11-ajai skirto paminklo „Žinia“.

Inga Masonaitė - Katilienė