To priežastis paprasta, nors ir sunkiai suprantama: Druskininkų savivaldybės tarybos daugumos, t.y. socialdemokratų, netvirtinamas nei vienas opozicinių frakcijų teikiamas kandidatas nei į Etikos komisijos narius, nei į pirmininko pareigas, nes daugumai neįtinka bei nepatinka.

Praėjusią kadenciją Druskininkų savivaldybės Antikorupcijos komisijai vadovavęs pats Druskininkų meras Ričardas Malinauskas, panašu, jau galėtų kreiptis ir į Lietuvos Respublikos Specialiųjų tyrimų tarnybą - dėl funkcijų perėmimo.

Šios tarnybos tyrimai Druskininkuose pradėti, nors pačioje savivaldybėje daugiau kaip pusė metų nesuformuojama svarbi Antikorupcijos komisija - dėl lygiai tokių pačių priežasčių, kaip ir Etikos komisija.

Grubiai pažeidžiamas Vietos savivaldos įstatymas, o Vyriausybės atstovas Alytaus apskrityje jau kreipėsi į teismą - dėl jo reikalavimų nevykdymo.

Ypatingai svarbus Kontrolės komitetas Druskininkų savivaldybėje – taip pat nesuformuojamas ir neveikia, nes pagal įstatymą deleguojami opozicinių frakcijų nariai į Kontrolės komitetą socialdemokratų daugumai – netinkami.

Neturėdamas ką slėpti savo veikloje, nebijodamas opozicijai priskiriamų kontrolės funkcijų, niekada nesugalvočiau blokuoti savivaldybės Etikos ir Antikorupcijos komisijų, Kontrolės komiteto sudarymo.

Tuo tarpu savivaldybės taryboje, be svarstymų Kontrolės komitete, priimami sprendimai. Be Etikos komisijos Druskininkų savivaldybės tarybos posėdžių pirmininkas, t.y. meras, gali žeminančiai komentuoti tarybos narių pasisakymus, LR Seimo narį išvadinti nusikalstamos grupuotės nariu.

Nesant Druskininkų savivaldybėje Antikorupcijos komisijos, toliau galima rengti neriboto kiekio ir masto įvairiausias šventes/puotas, už mokesčių mokėtojų pinigus girdyti vynu ir ne tik kviestinius svečius, suteikti išgėrusiems, įtakingiems politikams iš sostinės nakvynę opozicijos atrastuose užslaptintuose VIP (labai svarbiems asmenims) apartamentuose su nuogakrūtės moters atvaizdu vonios kambaryje.

Sunku nusakyti, ką reiškia būti Druskininkų savivaldybės tarybos nariu opozicijoje, kai aptinki bendruomenei neprieinamą, nuo bendruomenės slepiamą jos turtą, o tokio turto egzistavimą paviešina Lietuvos žiniasklaida.

„Minėti asmenys, į patalpas įsibrovė neteisėtu būdu, jose užsidarė ir neįsileido įstaigos administracijos darbuotojų. Kaip informavo Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centras „Aqua“ administracija, po įsilaužimo patalpose pasigesta antspaudų, USB atmintinių, dokumentų ir vertingų daiktų, kurių sąrašas dar tikslinamas. Dėl padaryto nusikaltimo įstaigos administracija kreipėsi į teisėsaugos institucijas“, - skelbiama Druskininkų savivaldybės oficialioje interneto svetainėje www.druskininkai.lt , pabrėžiant, kad yra padarytas nusikaltimas.

Savivaldybės administracija „kaltuosius“ ir surado, ir nuteisė - be teismo!

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Kristina Janulevičienė DELFI žurnalistei pareiškia: „Apie jokias oficialias apklausas nėra kalbos, nes nėra jokio ikiteisminio tyrimo. Jokių įtarimų niekam nėra pareikšta, apie jokias vagystes ar dingusius daiktus neturime jokių duomenų. Skundai yra, kartoju, dėl galimai neteisėto patekimo į bendrovės patalpas“.

Taigi, ar melagingi kaltinimai nusikaltimu – nėra nusikalstama veika?

Kyla logiškas klausimas, tai kam apskritai tuomet renkama Druskininkų savivaldybės taryba? Galbūt pats metas reikalauti tiesioginio valdymo?

Nebus opozicijos - nereikės teisintis dėl tvorų, vilų, žemės grobimo, įvairiausių statybų ir atlygių natūra, slaptų apartamentų, artimųjų įdarbinimo savivaldybės įstaigose.

Nuo pabėgėlių ir opozicionierių savivaldybės ribas bus galima aptverti spygliuota tvora.
Praktiškai, valstybė valstybėje, kurioje Lietuvos Respublikos įstatymai galios tik tie, kurie tenkina vienos partijos grupinius politinius interesus.

Gyventojai visas naujienas/žinias gaus „nemokamai“, juk propagandos skleidimo schema - atidirbta ir pasiteisinusi, veikia su Vyriausios rinkimų komisijos pirmininko palaiminimu.

Druskininkai iš Čiurlionio miesto, sveikatos šaltinių kurorto tampa mokesčių mokėtojų ir ES bendrijos paramos pinigais užkariauta, politizuoto verslo grupelės sukurta nenugalima imperija.
Taip, tai buvo gražiausias Lietuvos kurortas, toks jis dar yra ir, tikiuosi, išliks. Deja, bet savivaldybės ekonominiai, demografiniai rodikliai – nedžiuginantys.

Po STT apsilankymo kurorte ir žiniasklaidoje paviešintų skandalingų, korupcija dvokiančių faktų Druskininkų savivaldybės valdžiai tereikėtų bendradarbiauti su teisėsauga, siekiant atskleisti galimus nusikaltimus ir užkirsti kelią naujiems.

Bet koks nusikaltėlių dangstymas, melas ir gyventojų dezinformacija yra veikimas prieš valstybę, ardantis mūsų demokratinės šalies pamatus.

Ar premjeras suvokia, kad ant kortos pastatyta ne tik socialdemokratų partijos, bet ir visos Vyriausybės garbė ir ateitis? O galbūt jam ir jo partijai tokia situacija, kokia šiandien susiklosčiusi Druskininkų savivaldybėje, - naudinga?