Karo atveju Rusijos ir Baltarusijos jungtinei kariuomenei su gausiomis tankų kolonomis pavykus greitai prasiveržti per Lietuvos pusę Suvalkų koridoriumi į Karaliaučiaus sritį, atkertant mus nuo lenkų, rimčiausia ir gausiausia pagalba Lietuvai pirmiausia ateitų iš Švedijos, jeigu ši tuo metu jau priklausytų Aljansui. Be to, Švedijai tapus NATO nare, Baltijos jūra faktiškai taptų NATO vidaus vandenimis, o tai – košmaras Rusijai.

Nieko neturiu prieš Vengrijos vidaus politiką, ji man netgi patinka, nes puoselėja krikščioniškas, tautines tradicijas, istoriškumą. Tačiau užsienio politikoje Vengrija elgiasi neišmintingai, dažnai prorusiškai, ypač Ukrainos klausimu, liaudiškai šnekant – mėšlinai, bučiuoja diktatoriui putinui batus.

Negi vengrai pamiršo 1956 metus, kai rusai juos traiškė tankais, o lietuviai, rizikuodami gyvybėmis, Kaune išėjo palaikyti Vengrijos sukilimo už savo laisvę nuo Sovietų Sąjungos?

Lietuva turi daugiau įdėti pastangų dirbdama su Vengrijos vadovybe, kad įtikintų ją greičiau užbaigti procedūras dėl Švedijos narystės Aljanse, nes Hanibalas jau prie vartų.