Negana to, šis Seimo narys nori pasiekti, kad ne jis, o būtent demonstrantai tokiais atvejais būtų baudžiami gana riebiomis baudomis.

Drįstu teigti būtent taip, nes netgi pačiame teikiamame projekte numatyta, kad bauda už tam tikrų santykių propagavimą, aiškinamajame rašte kalbama jau apie demonstravimą, o realiai visa teisinė ekvilibristika paliekama kitiems. Tiesiog, matyt, norima parodyti, kad „tokiems“ viešoje vietoje ne vieta.

Nesu Seimo narys ir neturėjau progos balsuoti prieš šio projekto svarstymą Seime (paliekant daugiau laiko rimtesniems projektams). Tačiau noriu tik atkreipti dėmesį, kad ne šeimos vertybes mes tokiais projektais giname, o žodžio laisvę menkiname. Dar daugiau - menkiname kitų žmonių orumą, kurį, kaip teisingai ir drąsiai prieš minėtas eitynes išsakė Katalikų Bažnyčia, turi visi žmonės.

Lietuvoje apsilankiusi Europos komisarė Viviane Reding išsakė poziciją, kuri puikiai iliustruoja, kokį įspūdį palieka Lietuva, kurios Seime rimtai svarstomi tokie dalykai. Diplomatine kalba tai susirūpinimas, intelektualia kalba - nustebimas, o tiesmukiška kalba - pakraupimas. Komisarė, beje, visų savo susitikimų dalyviams be komentarų, bet su potekste, kurios negalima nepastebėti, įteikinėjo Europos pagrindinių teisių chartiją.

Šeimos vertybes Lietuvoje tikrai reikia ginti. Beje, pagal apklausas, kiek pamenu, lietuviai netgi labiau linkę vengti didelių šeimų, o ne homoseksualių porų kaimynystės. Tačiau dar kartą - šeimos gynimas neturi tapti kitų menkinimo ar žmogaus teisių pažeidimo aspektu.