Vėliau, kai įdėmiau viską peržvelgiau, pagalvojau – gal būtų net geriau, jei darbų išvis nebūtų? Pavyzdžiui, kai visas pasaulis susirūpinęs skaičiuoja, ar pakaks maisto išgyvenimui, kai Rusijos „marodieriai“ Mariupolyje vagia grūdų prikrautus laivus, mes lengva ranka siūlome grūdų eksportą į Taivaną?

Dar ne viskas, rapso kaina šoka į padanges. Aliejaus gali pritrūkti, nes kone pusė jo išspaudžiama Ukrainoje. Dėl karo veiksmų ši rinka jau dabar labai išsikreipia. Jei nebus miltų ir aliejaus, nebus ir blynų pusryčiams, mielieji.

Taip pat darbotvarkėje yra žymioji sveikatos įstaigų reforma. Karo padėtis Ukrainoje mus moko, kad ligoninių tinklas ekstremaliu metu gali būti ypatingai naudingas. Na, bet sveikatos įstaigų pertvarkos projektas pavasario darbų sąraše tiesiog blizga visu gražumu. Belieka melstis, kad konvejeriu uždarytų ligoninių neprireiktų vėl atidaryti.

Lygiagrečiai šiai pertvarkai skamba siūlymas žmonių vaistinėse prekiauti ir veterinariniais vaistais. Koks to tikslas, nesuprantu. Bet gal taip konservatoriai įsivaizduoja medicinos paslaugų ir pagalbos išlaikymą provincijoje?

Man kilo idėja, gal gali ir veterinarai, keliaudami per atokias gyvenvietes, sėklinant kiaules ar kastruojant kates, gydyti ir žmones. Juk veterinaras yra net geriau už žmonių gydytoją. Pastarasis mokėsi gydyti tik vienos rūšies atstovą, o veterinaras – visas likusias! Kam provincijos žmogui reikalinga žmonių medicina, jei turim gerų veterinarų?

O gal tikrai čia toks planas? Gal tikrai konservatoriai planuoja uždaryti visas medicinos įstaigas kaimuose ir žmones gydys veterinarai?

Tik priminsiu, kad numatytoje darbotvarkėje – nė vieno teisės akto dėl atsinaujinančios energetikos išteklių, kai Rusijai kasmet sumokame 3 milijardus vien už energiją. Visas pasaulis gręžiasi į energetinę nepriklausomybę nuo Rusijos naftos ir dujų, o mūsiškiai valdantieji tiesiog rūko kamputyje.

Ekonominė padėtis akivaizdžiai linksta į skurdo pusę, bet valdantieji dantimis įsikandę apmokestinti taršos mokesčiu visus automobilių savininkus.

Va tokia ta mūsų valdžia – už laisvę narkotikams ir planuojamas bausmes, jei vairuodamas nelaikei abiejų rankų ant vairo. Skamba lyg iš kažkokio totalitarinio sapno. O gal tai draudimas, kuris turėtų nukreipti vairuotojų dėmesį nuo primygtinai stumiamo ekologinio automobilių mokesčio?

Akivaizdu ir tai, kad dabartiniai valdantieji rūpinasi tik savo rinkėjais. Iki tokio lygio, kad net sunkmečiu šildymo kompensacijos yra labiau pritaikytos didesnes pajamas gaunantiems – tai kompensacija centriniam šildymui ir špyga individualiai besišildantiems. Jokių išeičių ir variantų, kurie būtų naudingi visiems. Valdantieji, tik tiek sugebam?