Gegužės 23 dieną Vašingtone įvyko ypatingos svarbos renginys – Suvereniteto viršūnių susitikimas (angl. Sovereignty Summit), kurį organizavo vienas iš JAV respublikonų partijos lyderių senatorius Ronas Johnsonas. Jo iniciatyvą palaiko dar 24 JAV senatoriai. Šiame susitikime dalyvavome kaip Lietuvos atstovai kartu su aktyviu visuomenininku ir kovotoju prieš šį susitarimą – Žilvinu Tratu.

Šis renginys yra nepaprastai svarbus visiems, kurie rūpinasi Lietuvos kaip laisvos ir nepriklausomos valstybės teisių išsaugojimu.

Kartu su kitų parlamentų nariais iš 28 šalių ir 6 žemynų aš kaip parlamentaras pasirašiau kreipimosi laišką, skirtą PSO. Jame yra aiškinama, kodėl aršiai PSO brukamas pandeminės sutarties pasirašymas yra toks pavojingas. Kreipimosi į PSO laišką jau pasirašė tokios šalys, kaip JAV, Jungtinė Karalystė, Vokietija, Kanada, Australija, Brazilija, Kroatija, Estija, Suomija, Italija, Lietuva, Lenkija, Švedija, Šveicarija, Urugvajus, Filipinai, Pietų Afrikos Respublika ir kt.

Planuojamas ateities pandemijų valdymo susitarimas pakeis mūsų pasaulį negrįžtamai!

PSO planuoja pakeisti tarptautines sveikatos taisykles ir priimti naują pandemijos sutartį, kuri atimtų iš valstybių suverenitetą. Pasirašius sutartį PSO galėtų vienašališkai skelbti pandemijas, sveikatos krizes ir tuo pačiu vienašališkai reikalauti taikyti priemones, skirtas kovai su tomis krizėmis. Uždarymai, įvairūs teisių, tarp jų – ir konstitucinių teisių, ribojimai taptų teisėtais! Jei nenorime, kad pasikartotų visai neseniai pasibaigusi pandemija dar blogesniu variantu, privalome tam pasipriešinti!!! Kitu atveju gyvensime nuolatinėje diktatūroje. Nereikia pamiršti, kad dar visai neseniai gyvenome su (ne)galimybių pasais, kurie buvo įteisinę žmonių segregaciją ir dalijimą į lygius ir lygesnius. Lietuvos Respublikos Konstitucinis Teismas dar praeitą rudenį pateikė paaiškinimą, kad čia problemos jokios nematė... Dabartinis planuojamas PSO pandeminis susitarimas suteiktų galimybes įtvirtinti skaitmeninę diktatūrą globaliai ignoruojant vietinę šalių valdžią. Tad ar norime gyventi tokiame pasaulyje? Juk paaiškėjo, kad buvau teisus kartu su tais, kurie sakė, kad nuo „Covid-19“ vakcinos buvo nesaugios ir sukėlė sunkius šalutinius poveikius. Dabar apie tai rašo viso pasaulio spauda, o tada mus kaltino sąmokslo teorijomis ir visai paniekinamai tyčiojosi vien dėl to, kad gynėme žmonių teisę apsispręsti – skiepytis ar ne. Sutinkame nuolat žmonių, kurie patikėjo, buvo suklaidinti ir dabar priversti nuolat gydytis dėl „Covid-19“ skiepų sukeltų sveikatos sutrikimų. Pandeminė diktatūra Lietuvoje parodė, kaip pavojinga, kai įtakingų farmacijos korporacijų korupcija ES lygmeniu paverčia ištisas valstybes to įkaitėmis, o žmones – tik jų sraigteliais...

Vašingtono Suvereniteto viršūnių susitikimo organizatoriai ir dalyviai ragina atidėti sprendimą dėl tarptautinių sveikatos priežiūros taisyklių pakeitimų ir naujos pandeminės sutarties, nes tvirtina, kad PSO pažeidė savo pačios įstatus, pagal kuriuos apie pasiūlymus dėl pakeitimų turi būti pranešta 194 valstybėms narėms ne vėliau kaip prieš 4 mėnesius. Pasiūlymas dėl pakeitimų buvo pateiktas tik prieš kelias savaites, todėl nebuvo pakankamai laiko susipažinti su siūlomais pakeitimais.

Kas suteikė Dulkiui teisę priimti sprendimus už visus Lietuvos žmones?

Gegužės 27 dieną prasidės PSO 77-oji sesija, kurioje gali jau būti priimtas ir pats pandeminio susitarimo tekstas. Mūsų sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys visai neseniai yra viešai teigęs apie šio susitarimo svarbą: „Bet iš principo noriu pasakyti, kad mes, Lietuva, palaikome, kad yra svarbi tokia pandemijos sutartis.“

Beje, mūsų ministras ir dalyvaus minėtoje sesijoje kaip Lietuvos atstovas. Nejaugi ir vėl turėsime situaciją, kada be Seimo žinios bus pasirašyta sutartis, paveiksianti mūsų visų gyvenimus!? Tad mes viešai kreipiamės į Sveikatos apsaugos ministrą A. Dulkį klausdami, kas jam suteikė teisę priimti sprendimus, kuriuos turėtų priimti Seimas!? Ar nereikėtų atsiklausti visų pirma Lietuvos žmonių nuomonės prieš priimant tokios svarbos sprendimus?

Kas laukia pasaulio – kitaminčių persekiojimo laikai ar sveiko proto pergalė?

Dabartinis siūlomas PSO sutarties tekstas sukurtų totaliai kontroliuojamą visuomenę, kurioje kitaminčiai būtų persekiojami! Būtų labai lengva susidoroti su politiniais oponentais bei tiesiog sistemai neparankiais žmonėmis prisidengiant tariama visuotine gerove. Be to, patvirtinus viso pasaulio mastu šį pandeminį susitarimą būtų atvertos durys dar didesniam galios svertų atidavimui į multinacionalinių farmacijos korporacijų rankas. „Covid-19“ pandemija tada atrodytų kaip lengvas sapnas, palyginti su tuo, kas mūsų laukia.

Tačiau žmonės visame pasaulyje bunda, apie „Covid-19“ pandemijos metu vykusius korupcinius vakcinų pirkimo sandorius jau kalbama garsiai. Kaip minėjome, vis garsiau kalbama ir apie šalutinius „Covid-19“ vakcinų poveikius žmonėms. „AstraZeneca“ vakcinų skandalas tai tik patvirtina, kai buvo atšaukta šių vakcinų gamyba. Vis daugiau įvairiose šalyse kyla abejonių dėl pandeminio susitarimo teksto. Tokios šalys, kaip Jungtinė Karalystė ir Slovakija, kalba garsiai, kad nepalaikys PSO siūlymų.

Tikimės, kad JAV bei kitų šalių atstovai PSO sesijoje atsižvelgs į kritišką nuomonę, kuri buvo išsakyta tiek Suvereniteto viršūnių susitikime, tiek išreikšta kitais kanalais įvairiose pasaulio šalyse, ir priims sprendimą nepalaikyti šio PSO pandeminio susitarimo.

Kviečiame žmones rašyti laiškus A. Dulkiui ir reikalauti, kad jis nepasirašytų šio pavojingo viso pasaulio žmonėms susitarimo.

***

Mindaugas Puidokas yra Seimo narys, Žilvinas Tratas yra Taikos koalicijos sąrašo atstovas.