Dar didesnis siutas ima, kai patirties neturintys jaunuoliai dideliu greičiu pavojingai skrieja vingiuotais rajoniniais keliais arba nardo miestų gatvėmis.

Nepykite už politinį nekorektiškumą, tačiau kai kuriems sąmoningai kelių eismo taisykles laužantiems vairuotojams labiau tiktų ne kelių erelio, o kelių „ligonio“ epitetas.

Nes niekaip negali pavadinti žmogaus, kuris išdegęs akis skuba nusižudyti arba ką nors nužudyti, prisigėręs į automobilį susisodina visą šeimą. Ką galima pasakyti apie šventu besidedantį Seimo narį, kuris vietoje to, kad gerbtų įstatymus, kuriuos priiminėja, taisykles sąmoningai pažeidinėja keliasdešimt kartų?

Eligijus Masiulis
Nepykite už politinį nekorektiškumą, tačiau kai kuriems sąmoningai kelių eismo taisykles laužantiems vairuotojams labiau tiktų ne kelių erelio, o kelių „ligonio“ epitetas. Nes niekaip negali pavadinti žmogaus, kuris išdegęs akis skuba nusižudyti arba ką nors nužudyti, prisigėręs į automobilį susisodina visą šeimą
Tokiems tipams galima didinti baudas iki begalybės, tačiau jiems nei šilta, nei šalta. Galima atimti automobilį, tačiau jie už kelis šimtus litų nusiperka naują. Galima atimti vairuotojo pažymėjimą, tačiau jie nesivargina važiuoti ir be jo. Galima sodinti į kalėjimą. Tačiau ar buvimas jame pakeis žmogaus mąstymą į gerąją pusę? Jokia bausmė neatpirks skausmo, kurį, suvažinėdamas žmogų, kitiems padarė eismo taisyklių pažeidėjas.

Gal tuomet juos reikia tiesiog gydyti nuo nesveikos priklausomybės greičiui: teikti psichologinę pagalbą, pavedžioti po ligonines, kur gydomi sužeistieji.

Valdžia nėra visagalė ir šalia kiekvieno kelių chuligano policininko nepasodins. Laikraščiai, televizija ir interneto portalai pilni žiaurių vaizdų, siaubingų istorijų. Deja, „kietų“ vairuotojų tokios pamokos nė kiek negraudina, o patekę į avariją jie dažniausiai jau neturi antros galimybės pasitaisyti.

Gal aš klystų, tačiau atrodo, kad tokiems žmonėms didžiausias autoritetas – aplinkinių nuomonė. Jei jie nebijo baudų, policijos, gal juos apraminti padėtų visuotinė neapykanta, pajuoka ir panieka?
Sudrausminti, pranešti apie ką tik už vairo sėdusį girtą žmogų turėtų tapti kiekvieno doro piliečio pareiga. Kas žino, gal taip pasielgę būtent jūs išgelbėsite kitoje gatvėje žaidžiantį draugų vaiką.

Norėdama reabilituoti vargšo paukščio erelio garbę Susisiekimo ministerija pradeda naują viešųjų ryšių kampaniją, kurios pagrindinis herojus bus .... kelių gaidelis. Kaip žinia, kelių chuliganai savo dienas dažniausiai baigia liūdnai. Todėl gaidelio įvaizdis, atsižvelgiant į šiuolaikinę gatvės tautosaką, kelių chuliganams, manau, yra tinkamesnis.

Pabaigai apie kelius malonius dalykus. Prieš kelias savaites Briuselyje buvo įteiktas Lietuvai skirtas apdovanojimas už mūsų šalies pažangą mažinant avaringumą keliuose per pastarąjį dešimtmetį. Iš tiesų darbas padarytas didelis – per dešimt metų žuvusiųjų keliuose sumažėjo daugiau nei perpus – iki 300 praėjusiais metais. Tai pavyko pasiekti nepaisant to, kad automobilių skaičius šalies keliuose vis augo.

Tačiau šiais metais žuvusiųjų skaičius jau nemažėja, nors avarijų ir sužeistųjų statistika ir toliau gerėja. Tai rodo, kad atsipalaiduoti niekada negalime. Turime vėl susiimti, ieškoti naujų priemonių ir kovos su kelių gaideliais būdų. Kviečiu visus dorus šalies piliečius prisidėti. Saugokime vieni kitų gyvybes keliuose.