Neabejoju, kad Laisvės partija šiuo metu yra skaidriausia, veržliausia, europietiškiausia ir jauniausia jėga, subūrusi patyrusių žmonių komandą. Tai yra būtent tai, ko artėjančių rinkimų balsavimo biuleteniuose ieškos daugybė Lietuvos žmonių. Laisvės partiją įkūrėme tam, kad žmonės, norintys progresyvios, vakarietiškos, augančios, savo žmones gerbiančios Lietuvos, turėtų aiškų ir drąsų pasirinkimą.

Nepaisant visų beprecedenčių krizių, Lietuvai pavyko pasiekti geriausių istorijoje ekonominių rezultatų, o mūsų ekonomika keičiasi į atviresnę naujovėms, inovatyvią ir žalią. Tai yra ir mūsų darbo rezultatas.

Laisvės partija į Lietuvos politinę darbotvarkę atnešė drąsią žmogaus teisių gynimo darbotvarkę, kuri tapo viena esminių politikos temų ir tokia išliks ir toliau. Seime apgynėme žmones ir verslą nuo mokesčių didinimo. Viso to nebūtų be mūsų.

Visi matome, kad vakarietiškos vertybės ir idėjos šiandien patiria iššūkius ir grėsmes visame pasaulyje. Mūsų darbas yra pasiekti, kad tos vertybės stiprėtų ir atlaikytų išbandymus. Nes tai vertybės, už kurias verta kovoti. Tai yra vienas iš Lietuvos laisvės ir valstybingumo išsaugojimo garantų.

Deja, atrodo, kad dabartinis šalies Prezidentas šioje kovoje stovi kitokių vertybių pusėje. Už laisvės ir demokratijos idealus pasisako kalbas sakydamas užsienyje, tačiau grįžęs į Lietuvą praleidžia progą parodyti lyderystę konkrečiais klausimais. Tas pats yra ir Seime, ir net dabartinėje valdančiojoje daugumoje, kur svarbūs žmogaus teisių klausimai labai dažnai atsiremia į apatijos sieną.

Todėl aiškiai ir nedviprasmiškai atsakau visiems klausiantiems, kodėl keliame savo kandidatą į Prezidentus – kad tą sieną įveiktume.

Būtent Laisvės partijos kandidatas galėtų įveikti tą apatijos sieną. D. Žalimas ne kartą įrodė savo lyderystę gindamas Konstituciją ir europietiškas vertybes, kovodamas už Ukrainą. D. Žalimas yra telkiantis lyderis, sprendžiantis, o ne marinuojantis esmines problemas.

Laisvės partijos nuoseklumas siekiant svarbių pokyčių ir ištikimybė europietiškoms vertybėms iki šiol traukia į politiką naujus žmones. Ir kalbu ne tik apie D. Žalimą. Džiaugiuosi prie partijos prisijungiančiais naujais žmonėmis Šiauliuose, Panevėžyje, Klaipėdoje ir visur kitur Lietuvoje.

Už šias vertybes laukia kova ir Europos Parlamente, kur vis labiau stiprėja marginalai bei radikalai, norintys sužlugdyti dabartinę Europą. Laisvės partija Europos Parlamento rinkimuose kovos su šiomis tamsos jėgomis. Pigūs ir patogūs sandėriai kelia didžiausią pavojų Europos laisvei, žmogaus teisėms ir ekonominei gerovei.

Taigi atostogos Briuselyje politikams baigėsi. Ateinam sunkiai dirbti, ateinam su konkrečiu planu. Ačiū visiems, tikintiems mūsų idėjomis.