Tai buvo įmanoma numatyti. Greta Thunberg seniai sakė: „Neskraidykite, Motina Gamta supyks.“ Mes mergaitės nepaklausėm. Skraidėm toliau. Gamta supyko ir trenkė mums virusu per plaučius. Mes jį atsivežėm. Dažniau reikia jaunų žmonių klausyti.

Šią sunkią akimirką, kai Lietuva – sprendžiant iš piliečių reakcijos – yra ant išnykimo ribos, siūlau ieškoti ne raminamųjų tablečių, o galimybių. Juk nėra to blogo, kas neišeitų į gera!

Kartu su verslo konsultantų įmone „Vilhelmas Šapiro ir partneriai“, išanalizavome verslo galimybes, kurias suteikia koronaviruso protrūkis. Žemiau pateikiame keturis būdus, kaip uždirbti iš koronaviruso. Sėkmės!

Labdaros/paramos fondas

Vienas paprasčiausių būdų, kaip pasipelnyti iš koronaviruso, yra labdaros fondo steigimas. Lietuva jau pareiškė, kad skirs Kinijai 100 tūkstančių kovoti su koronavirusu. Vargšei Kinijai ši parama, žinoma, svarbi kaip oras. Bet šių varganų 100 tūkstančių tikrai nepakaks. Todėl reikia surinkti daugiau!

Aišku, surinktus pinigus nebūtina niekam perduoti. Galima juos pasilikti. Permesti į Kinijos banko sąskaitą (geriausia Honkonge), žinoma, reikėtų, dėl akių. Bet kur jie keliaus toliau, niekam juk neįdomu.

Seminarų ciklas

Seminarai yra pelninga, mažai pradinių investicijų reikalaujanti veikla. Žinoma, daugiausia reiktų kalbėti apie COVID-19 prevenciją, t. y. ką daryti, kad neužsikrėstum. Dalyvavimas 2–3 valandų seminare turėtų lietuviui atsieiti apie 99 eurus. Tai anaiptol nėra brangu, turint galvoje, kad nenuėjus į tokį seminarą, gresia neišvengiama mirtis.

Kita vertus, dalyvavimas Igno Staškevičiaus taip vadinamuose „mokymuose“ kainuoja dvigubai brangiau, o nauda – abejotina. O čia bent jau rankas plautis pagaliau išmoksime.

Tokių seminarų per dieną galima surengti bent du. Jei salėje apie 50 žmonių, dienos apyvarta galėtų siekti apie 10 tūkstančių eurų. Per mėnesį… patys suprantat.

Net nereikia kalbėti apie tai, kad išklausę kursus gaus sertifikatus, diplomus ir palaiminimą. Tai – savaime suprantama. Mokslai be diplomo – kaip degtinė be alaus.
Jokios vakcinos, žinoma, nėra. Bet tai nereiškia, kad mes jos negalime pardavinėti. B grupės vitaminų kokteilis yra skausminga injekcija. Būtent ją, „gavę iš patikimų šaltinių Rusijoje, Jekaterinburge“, mes siūlysime paranojos kamuojamiems tautiečiams.
Tomas Sinickis

Vakcinos platinimas

Jokios vakcinos, žinoma, nėra. Bet tai nereiškia, kad mes jos negalime pardavinėti. B grupės vitaminų kokteilis yra skausminga injekcija. Būtent ją, „gavę iš patikimų šaltinių Rusijoje, Jekaterinburge“, mes siūlysime paranojos kamuojamiems tautiečiams.

Vakcina būtinai turi atkeliauti iš Rusijos. Nes „ten yra geriausi mokslininkai“. Nes „ar tu girdėjai, kad ten kažkas sirgtų“? Taigi.

Šiame verslo modelyje svarbiausia neprašauti su kainodara. Labai sunku nustatyti, kiek išprotėjęs lietuvis (ir lenkas) yra pasiruošęs sumokėti už COVID-19 vakciną. Bet, matyt, reiktų pradėti nuo 299 eurų. Ir žiūrėti pagal situaciją.

Tūkstantis injekcijų sugeneruotų apie 300 tūkstančių eurų pajamų. Bet ne pinigai čia svarbiausia. Svarbiausia – išgelbėtos gyvybės.

Brendinės kaukės

Kodėl Kuzmickaitės drugelis dar nepuošia respiratorių ir kaukių? Todėl kad mes nieko nežinome apie marketingą. Kodėl „Maximos“ raudonas iksas nepuošia kaukių? Nes mes nieko nežinome apie marketingą. Užsmaugti vargšą tiekėją iki bankroto ribos – tai yra lietuviškas verslas. Prekių ženklinimas – silpniems.

Ar įmanoma sukurti naują prekės ženklą, kurio atsiradimo legenda būtų COVID-19? Įmanoma. Ar tai padarysime mes? Ne.

Na, ir pabaigai, paskutinis, patikimas būdas uždirbti. Pirkit butus Vilniuje! Kainos kils.