Už nusižengimą turės sumokėti 800 eurų baudą ir neteks teisės vairuoti šešiems mėnesiams. Prasižengėlio garbei reikia pastebėti, kad Mantas stoiškai priėmė likimo kirtį už padarytą klaidą, sudėjo viceministro įgaliojimus ir sulaukė pelnytos bausmės.

Bet, kaip rašė poezijos klasikė, „ne apie didvyrius kalba ir jų garbingą kelią“. Man tik kilo klausimas, kuo vadovaudamiesi teismai skiria vienokias ar kitokias nuobaudas už vairavimą išgėrus.

Nuo promilių skaičiaus? O gal patinka – nepatinka pažeidėjas? Kur lenkiu? Niekam ne paslaptis, kad ir pats esu tikrai toli gražu ne šventas, bet yra įdomus sutapimas.

Ir Mantas Adomėnas, ir Arūnas Valinskas sulaikyti neblaivūs už vairo pripūtė absoliučiai po lygiai – po 0,62 promilės. Abiem tai buvo pirmas kartas, abu nesiginčijo, pripažino nusižengimą, prisiėmė atsakomybę, nuolankiai sulaukė bausmės. Tik va nuo čia panašumai ir baigiasi.

Už tą patį nusižengimą pažeidėjui M. Adomėnui vairuotojo pažymėjimas buvo atimtas šešiems mėnesiams, o niekadėjui A. Valinskui buvo uždrausta vairuoti net keturiolikai mėnesių. Iš kur tokie skirtumai? Ir tai ne šiaip sau tik mėnesių skirtumas.

Esmė ta, kad jei teisė vairuoti atimta trumpesniam nei 12 mėnesių laikotarpiui, jam nereikia perlaikyti egzaminų norint atgauti vairuotojo pažymėjimą.

Tai kaip čia išeina, pūtėm vienodai, o gavom skirtingai. Kas gali paneigti, kad M. Adomėnas yra iš to „gyvulių ūkio“, kurio gyvuliai yra šiek tiek lygesni už visus kitus?

P.S. Būtų tikrai labai įdomu gauti teismų atstovo atsakymą ir komentarą apie tokius skirtumus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)