Teiginiai

Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Rishi Sunakas prisipažino esąs priklausomas nuo kokaino. Jis taip pat buvo užfiksuotas audringai šokantis pagal elektroninę muziką.

Verdiktas

Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas R. Sunakas neprisipažino esąs narkomanas. Vaizdo įraše jis buvo paklaustas ar rinktųsi „Coca-colą“ ar „Pepsi“ ir susijaudinęs atsakė, kad yra priklausomas nuo „kolos“, o ne nuo kokaino. Tuo tarpu vaizdo įrašas, kuriame matomas entuziastingai Ibizoje šokantis vyras be fizinio panašumo apskritai nėra susijęs su R. Sunaku. Šio vyro tapatybė nėra žinoma.

Melo detektoriaus komentaras

Socialiniuose tinkluose išplatintas vaizdo įrašas, sudarytas iš dviejų skirtingų epizodų. Viename jų nufilmuotas prie stalo sėdintis naujasis Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Rishis Sunakas, angliškai sakantis: „Yeah, I´m a coke addict, total coke addict.“, o antrajame rodomas audringai šokantis vyras.

Klaidinanti žinutė

Šie reportažai buvo susieti mėginant įtikinti, esą R. Sunakas prisipažino esąs narkomanas ir buvo užfiksuotas šokantis audringame vakarėlyje, tuo siekiant sugadinti naujojo ministro pirmininko reputaciją.

Iš tiesų dviprasmiškai nuskambėjusioje R. Sunako pasakytoje frazėje slypėjo visai kita prasmė, tačiau vaizdo įrašas buvo apkarpytas taip, kad atrodytų, jog politikas prisipažino esąs narkomanas, mat žodis „coke“ išvertus iš anglų į lietuvių kalbą gali reikšti du dalykus, tai gali būti gatvės žargonu vadinama narkotinė medžiaga kokainas arba gaiviojo gėrimo „Coca-cola“ pavadinimo trumpinys. Būtent gaivųjį gėrimą ir turėjo omenyje R. Sunakas.

Šis vaizdo įrašas „Youtube“ platformoje atsidūrė dar 2021 m. ir buvo nufilmuotas tuo metu, kai du mokiniai ėmė iš tuometinio iždo kanclerio interviu. Vaizdo įraše aiškiai girdėti, kaip vienas iš mokinių užduoda R. Sunakui klausimą, ką šis mėgsta labiau – „Coca-colą“ ar „Pepsi“. Klausime taip pat pavartojamas angliškas šio gėrimo pavadinimo trumpinys „coke“.

Tuomet R. Sunakas atsako, kad yra visiškai priklausomas nuo „kolos“, turėdamas omenyje gaivųjį gėrimą, tačiau vėliau susizgrimba pasakęs dviprasmybę ir patikslina, kad tikrai kalba apie „Coca-cola“ gėrimą. Akivaizdu, kad R. Sunaką mokinių užvesta tema maloniai nustebina, nes jis prisipažįsta kolekcionuojantis „Coca-cola“ dalykėlius“ ir esąs didelis gėrimo gerbėjas.

Tuo tarpu antroji socialiniuose tinkluose pasidalinta vaizdo įrašo dalis, kurioje matomas entuziastingai šokantis vyras apskritai nėra susijusi su Didžiosios Britanijos ministru pirmininku. Šis vyras kai kurių žiniasklaidos portalų buvo įvardytas kaip R. Sunako antrininkas dėl savo fizinio panašumo į politiką, o „Twitter“ vartotojai jį pakrikštijo „reivinančio Rishi“ pravarde.

Straipsniai, kuriuose rašoma apie „reivinančio Rishi“ pravarde pakrikštytą vyrą

Šiuo įrašu 2019 m. liepos mėnesį savo „Instagram“ paskyroje pasidalino vieno Ibizos klubo savininkas Wayne‘as Lineker‘is su anglišku prierašu „Life’s good right now!! 😂 #fletch“ (liet. „Gyvenimas geras dabar!! 😂 #fletch“), o šių metų liepą įrašu tas pats klubo savininkas pasidalino dar kartą, tik šį kartą juokais jis pažymėjo ir R. Sunaką, apeliuodamas į jo ir šokėjo panašumą. Įrašas netrukus tapo interneto sensacija, o socialinių tinklų vartotojai netgi sukūrė keletą memų, juokaudami, neva taip atrodė R. Sunakas sužinojęs apie Boriso Johnsono atsistatydinimą.

Ibizos klubo savininko pasidalintas vaizdo įrašas, kuriame nufilmuotas panašus į R. Sunaką šokėjas

Vis dėlto, nėra jokio pagrindo teigti, kad nufilmuotas vyras yra R. Rishi. Nė vienoje politiko socialinių tinklų paskyroje nebuvo užfiksuotas vizitas Ibizoje, apie tai nerašė ir nė vienas žiniasklaidos portalas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją