Žinutės, esą pasaulio politiniai ir religiniai lyderiai bei farmacijos kampanijų vadovai, įvardyti kaip „Big Pharma“, buvo nuteisti už neva vykdytus nusikaltimus žmonijai, susijusius su žmonių skiepijimu nuo COVID-19, socialiniame tinkle „Facebook“ sulaukė didelio susidomėjimo.

„TARPTAUTINIO TEISINGUMO TEISMO SPRENDIMAS STABDYTI SKIEPUS. ĮSAKYMAS SUSTABDYTI VAKCINAS DUOTAS VISAME PASAULYJE! TARPTAUTINIS TEISINGUMO TEISMAS PRIPAŽINO IR PATVIRTINO, KAD SKIEPAI YRA NUSIKALTIMAI PRIEŠ ŽMONIJĄ! TIE, KURIE toliau reklamuoja ir administruoja BUS skubiai AREŠTUOTI!“, – skelbiama vienoje tokioje žinutėje, prie kurios pridedama nuoroda, kurią spustelėjus galima sužinoti daugiau informacijos ta pačia tema (aut. past. – žinutės kalba netaisyta).

Melagiena

Nuoroda veda į portalą pavadinimu „Murder by Decree“. Joje patalpinto straipsnio antraštėje skelbiama (aut. past. – pateikiame antraštės vertimą į lietuvių kalbą): „Svarbios naujienos iš Tarptautinio bendrosios teisės teisingumo teismo, 2022 m. sausio 15 d. didžiųjų farmacininkų, vyriausybės, bažnyčios lyderiams gresia suėmimas, nes teismas juos nuteisė už genocidą, uždraudė injekcijas“. Apačioje nurodoma, kad straipsnio autorius yra Kevinas Annettas.

Straipsnyje įkeltas 10 minučių trukmės garso įrašas, kuriame aptariami garsiems pasaulio žmonėms neva gresiantys areštai, taip pat – kelių puslapių dokumentas, paženklintas Tarptautinio bendrosios teisės teisingumo teismo logotipu.

Dokumente įvardijami 75 asmenys, kurie, neva, buvo nuteisti už nusikaltimus žmogiškumui ir genocido vykdymą, pasitelkus COVID-19 vakcinas, tarp kurių įrašyti tokie asmenys, kaip Jungtinės Karalystės valdovė Elžbieta II, Kanados ministras pirmininkas Justinas Trudeau, buvęs Romos katalikų popiežius Benediktas XVI, bei esamas – popiežius Pranciškus, taip pat – farmacijos įmonės „Pfizer“ generalinis direktorius Albertas Bourla.

Iš tiesų, viskas, kas skelbiama minėtame dokumente, yra netiesa, nes tokia institucija, kaip Tarptautinis bendrosios teisės teisingumo teismas neturi jokios teisinės galios.

Kai kuriose klaidingą informaciją skelbiančiose socialiniuose tinkluose išplatintose žinutėse sumaišomi du visiškai skirtingi pavadinimai – Tarptautinis teisingumo teismas, kuris yra viena iš šešių pagrindinių Jungtinių Tautų organizacijos institucijų, ir melagingame dokumente minimas Tarptautinis bendrosios teisės teisingumo teismas, kuris neturi absoliučiai jokios teisinės galios. Greičiausiai išgalvotos organizacijos pavadinimas pasirinktas neatsitiktinai, siekiant skaitytojus suklaidinti ir įtikinti, kad melaginga institucija yra reali ir galinti priimti teisinius sprendimus.

Iš tiesų, Tarptautinį bendrosios teisės teisingumo teismą sugalvojo to paties straipsnio autorius Kevinas Annettas – buvęs Kanados bažnyčios pastorius, 1997 metais nušalintas nuo savo tarnystės dėl sąmokslo teorijų skleidimo. Kaip pats K. Annettas aiškina portale „Murder by Decree“, „Tarptautinis bendrosios teisės teismas įkurtas kaip teisėtas Piliečių sąžinės tribunolas 2012 m. rugsėjo 15 d. Briuselyje“, veikiantis remiantis „prigimtiniais ir paprotiniais įstatymais“.

Buvęs pastorius jau ne kartą patenka į tarptautinių faktų tikrintojų akiratį. Anksčiau „Reuters“ jau demaskavo to paties vyro teiginius apie dingstančius Kanados vaikus (čia) ar popiežiaus Pranciškaus areštą (čia).

Išvados

Organizacija „Tarptautinis bendrosios teisės teisingumo teismas“ neturi jokios teisinės galios, todėl jos paskelbti sprendimai tėra organizacijos sumanytojo fantazijos, o ne realūs faktai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės