Teiginiai

V. Putino susitikime su Saudo Arabijos kronprincu Mohammedu bin Salmanu dalyvavo ir Donaldas Trumpas.

Verdiktas

Melas. Vaizdo įrašas nufilmuotas ne šiais metais, o 2018 m. per G20 aukščiausiojo lygio vadovų susitikimą. V. Putinas, D. Trumpas ir Mohammedas bin Salmano atstovavo savo šalis šiame 19 valstybių ir Europos Sąjungos tarpvyriausybiniame ekonomikos forume.

Melo detektoriaus komentaras

Š. m. gruodžio mėnesį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas susitiko su Saudo Arabijos kronprincu Mohammedu bin Salmanu. Tikslas – stiprinti partnerystę ir pasipriešinti JAV ir Europos pastangoms izoliuoti jį pasaulinėje arenoje. Abiejų vadovų susitikimas truko daugiau nei tris valandas ir jie aptarė OPEC+ bei Izraelio ir Palestinos konfliktą (čia).

Socialinių tinklų naudotojai ėmėsi platinti vaizdo įrašus iš dvišalio susitikimo. Bet kai kurie internautai dalinasi klaidinančiais vaizdais. Neva buvęs JAV prezidentas D. Trumpas irgi susitiko su Saudo Arabijos ir Rusijos vadovais.

Klaidinanti žinutė

Tačiau vaizdo įrašas paimtas iš 2018 m. G20 aukščiausiojo lygio vadovų susitikimo (čia), kuriame 19 valstybių vadovų ir Europos Sąjunga susirinko aptarti ekonominius klausimus bei skatinti tarptautinį bendradarbiavimą (čia). V. Putinas, D. Trumpas ir Mohammedas bin Salmanas atstovavo savo šalis.

Tai patvirtina ir vaizdo įraše matomi kiti šalių lyderiai, pavyzdžiui, Narendra Damodardas Modi – Indijos ministras pirmininkas (čia).

Argentinoje vykusio G20 aukščiausiojo lygio susitikimo vadovai aptarė būdus išlaikyti vienybę ir stiprinti ekonomikos bei finansų sistemos atsparumą (čia).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją